Gazete Emek- BBC Türkçe, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin, yarın Meclis Genel Kurulu’nda okunacak kararla düşürüleceğini yazdı.

AKP ve MHP ittifakının bir süredir hedef gösterdiği Gergerlioğlu’na, bir sosyal medya paylaşımında “terör örgütü propagandası yaptığı” gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmiş, Yargıtay’ın onadığı karar ise geçen hafta Meclis Başkanlığı’na sunulmuştu.

BBC Türkçe’nin haberine göre yarın okunacak kararın ardından milletvekilliği düşürülecek olan Gergerlioğlu, Genel Kurul’dan bir süre çıkmayacak, daha sona eylemine grup toplantı salonunda devam edecek ve HDP milletvekilleri de Gergerlioğlu’na destek verecek.

Gergerlioğlu, bugün katıldığı bir yayında “Buyursun gelsinler, milletin kalbinden, TBMM’den söküp atmaya çalışsınlar” dedi.

'İKİNCİ BERBEROĞLU VAKASI MI YAŞATILACAK?'

Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre; Anayasa Mahkemesi'nin yaptıkları başvuruya hâlâ karar vermediğini belirten Gergerlioğlu, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun sürecini hatırlatarak,  "AYM'yi beklememek ne demek? Bir milletvekili AYM kararıyla geri dönmüş. Bu Meclise ikinci Berberoğlu vakası mı yaşatılacak? Bu bir utançtır" demişti. Gergerlioğlu, Meclis Başkanı'nın açıklamalarıyla ilgili, "Şentop öyle söylüyor ama AYM'nin ihlal kararı alacağı ortada. Enis Berberoğlu ile aynı duruma geleceğiz. Başlangıcı aynı değil ama sonumuz aynı olacak" demişti.

'BU DARBEYE KARŞI DİRENECEĞİM'

Gergerlioğlu, Twitter hesabından "Meclise darbe, sadece bomba atmakla olmuyor. 90 bin kişinin oyunu almış bir milletvekilini meclis dışına itmeye çalışmak bu meclise bir darbedir. Ben de bu darbeye karşı direneceğim" mesajı paylaştı.

Editör: TE Bilişim