Gazete Emek- Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin yargılandığı davanın duruşmasında dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat Şubesi Görevlisi Muharrem Demirkale ve Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün tahliye edildi. Haziran ayında görülecek duruşmalarda Muammer Güler ve MİT görevlileri dinlenecek.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yeniden görülen davaya bugün Çağlayan Adliyesi’deki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Davanın duruşmasına tutuklu sanıklardan Ramazan Akyürek, Ercan Gün, Muharrem Demirkale ve Yavuz Karakaya bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Ev hapsinde bulunan Ali Öz ve tutuksuz sanıklardan Murat Bayrak, Adem Sarıgöl ve Reşat Altay da duruşmada hazır bulundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme cinayet döneminde İstanbul Jandarma İstihbarat TİM Komutanı olarak görev yapan yüzbaşı Muharrem Demirkale ve Fox TV haber müdürü Ercan Gün’ün tahliyesine karar verdi.

Demirkale ve Gün’ün yargılandığı başka bir dosyada “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan cezası bulunuyor. Bu nedenle Dink Cinayeti dosyasından tahliyelerine karar verilmelerine rağmen başka suça konu yargılamadan tutukluluk halleri devam edecek.

Bir sonraki duruşma Haziran’da

Mahkeme duruşmayı Haziran ayına bırakırken, gelecek duruşma haftasında görülecek celselerde dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler ve dönemin MİT görevlilerinin de aralarında bulunduğu 12 kişinin dinlenmesine karar verdi.

Geçen iki duruşma

Salı ve Çarşamba günü görülen davalarda duruşmada dönemin İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Yardımcısı Celal Sel, Emniyet İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Vedat Yavuz, İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Yardımcısı Celal Sen ve Emniyet İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Vedat Yavuz dinlenmişti.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim