Gazete Emek- Agos gazetesinin kurucusu ve genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davada üye hakimlerin duruşmaya katılmamaları sonucu karar ertelendi. dokuz8HABER’e konuşan Dink’in arkadaşlarından gazeteci Bülent Aydın, “Eğer bugün karar verilseydi; bu kararla bu dava bitmiş olmayacaktı. Biz Hrant’ın arkadaşları olarak en baştan beri söylediğimiz: Biz bitti demeden bu dava bitmez” ifadelerini kullandı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde sorumluluğu bulunduğu iddia edilen 76 kamu görevlisinin yargılandığı davanın 130’uncu duruşması bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme başkanı Akın Gürlek üye hâkim Ferhat Şahin’in kalp ameliyatı olduğunu, diğer üye hâkim Mücteba Akkaya’nın da dosyayı bilmediğinden karar duruşmasına katılmak istemediğini söyledi. Bu nedenle duruşma, 26 Mart Cuma günü saat 10.00’a ertelendi.

“BİZ BİTTİ DEMEDEN BU DAVA BİTMEZ”

Dink’in arkadaşlarından gazeteci Bülent Aydın, dava sürecine ilişkin dokuz8HABER’e şu değerlendirmede bulundu:

“14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin büyük salonunda kararı dinlemek üzere gelen tutuksuz sanıklar ve SEGBİS ile bağlanan tutuklu sanıklar zaten hazırdı. Ve duruşmayı takip etmek için gelen tutuklu yakınları ve daha çok basın mensuplarıyla tamamen doluydu.

Aslında bugün 76 sanıklı ve 2016’dan beri devam eden kamu görevlilerinin yargılandığı davanın karar duruşmasını izlemek için buraya geldik. Duruşma öncesi Hrant’ın arkadaşları olarak yaptığımız kısa açıklamada adalet mücadelesinin sona ermediğini, çünkü mevcut davanın önemli eksiklikler içerdiğini, nitekim Dink Ailesi avukatlarının bunu defalarca dile getirdiğini ve bu eksiklikler nedeniyle ihlal başvurusu yaparak Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğunu, ama bu başvurunun ‘Dava sürüyor’ gerekçesiyle reddedildiğini belirttik. Dolayısıyla şöyle demek mümkün: Eğer bugün karar verilseydi; bu kararla bu dava bitmiş olmayacaktı. Biz Hrant’ın arkadaşları olarak en baştan beri söylediğimiz ‘Biz bitti demeden bu dava bitmez’ sözünü bugünkü açıklamada bir kez daha yineledik.

Hakim Akın Gürlek, duruşma hakimlerinden birisinin kalp krizi geçirdiğini ve dolayısıyla hastanede olduğunu onun yerine 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nden atanan diğer hakimin ise dosyaya hakim olmadığını söyleyerek bu görevi yapmak istemediğini, davanın karar duruşmasının 26 Mart Cuma günü saat 10.00’a atıldığını söyleyerek duruşmayı kesti. Tıklım tıklım dolu olan salonda, uğultularla karşılandı bu sürpriz karar. 26 Mart günü biz Hrant’ın arkadaşları olarak karar duruşmasını izlemek için burada olacağız.”

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim