Gazete Emek- Mersin Erdemli’de üreticiden limon satın alan İstanbul büyükşehir Belediyesi ile ilgili kurmaca haber yapmaya çalışırken görüntüleri sosyal medyaya yayılan Mahmut Dölek iddiaların aksine AKP’ye yakınlığının bulunmadığını, AKP’li siyasetçilerle fotoğraflarını ise meslek görevi gereğince çektirdiğini söyledi.

Mahmut Dölek, “Buradan söylüyorum, kimse çiftçinin üzerinden siyaset yapmasın. Video olayına gelince, biz mizah olsun diye böyle bir video çektik. Bu da bir şekilde dışarıya sızmış. İmamoğlu ve CHP’lilere sesleniyorum, Erdemli’den hangi çiftçiden limon aldığınızı ispat edin, ben bu mesleği bırakacağım” dedi. CHP’lilerin videodan sonra açıklamaları da beni linç etme girişimidir” dedi.

AK PARTİLİ CESİM ERCİK: YAPIMCI CHP’NİN İSTANBUL İL BAŞKANI MIDIR? 

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik de konu ile ilgili yazılı açılama yaptı. Ercik, sosyal medyada dolaşan videonun mesnetsiz bir şekilde partilerine yönelik bir antipropaganda aracı olarak kullanıldığını belirterek şunları söyledi:

“Söz konusu video ve bu videodaki şahıslar ile ilgili olarak AK Parti Mersin İl Başkanlığı olarak bu videonun kim ya da kimlerin yönlendirmesi ile yapıldığının araştırılması için suç duyurusunda bulunulmuştur. Videoda yer alan bazı şahısların partimize yakın paylaşımlarının olması eylemlerinin sorumluluğunu partimize yüklemez ve her yaptıklarının partimizi bağlayacağı anlamına gelmez.

Videodan ve videodaki şahısların paylaşımlarından yola çıkılarak partimizin suçlanması da asla kabul edilemez. Kaldı ki dünyada belki de ilk kez bir filmin kamera arkası filmin kendinden önce yayımlanmasıdır. Söz konusu röportajdan önce röportajın kamera arkası CHP’nin İstanbul İl Başkanı tarafından dolaşıma sokulmuştur. Ve CHP’nin İstanbul İl Başkanı hemen partimizi suçlayan bir pozisyon almıştır.Haliyle akıllara gelen ilk soru şudur: CHP’nin İstanbul İl Başkanı acaba bu filmin yapımcısı mıdır? Ortada bir kumpas varsa bu kumpas en çok partimizi hedef almaktadır. Bu video üzerinden partimize yapılan saldırılar da bunun apaçık kanıtıdır. Partimiz adalete sonuna kadar güvenmektedir. Ve söz konusu video ile ilgili de hukuki olarak tüm girişimler yapılmıştır.”

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim