Gazete Emek- CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Ajansı'nın manipülatif veriler paylaştığına dikkat çekerek "Açılan sandık sayısının yüzde 36.5, benim oyum yüzde 52.47, rakibimizin ise yüzde 44.84" dedi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki oy oranlarını açıkladı. 

İmamoğlu'nun konuşması şöyle:

"Şu anda sandıklar kapanalı yaklaşık 3.5 saat oldu. Elbette sayım işlemleri devam ediyor. Tutanaklar hazırlanıyor. Yaklaşık 3 dakika önce bizim girdiğimiz sistemimizdeki veriler yüzde 27.6 girişimiz var.

Gerçekçi olması için şunu söylemek istiyorum: Bazı ilçelerde yüksek, bazı ilçelerde düşük. Şu anda CHP adayı olarak benim oyum yüzde 53.2. Diğer rakibimin oranı ise yüzde 44.1.

Karşı tarafta son yarım saat içinde öyle bir veri yükselişin var ki... Aynı zaman diliminde İstanbul'un dışındaki illerde çakılı kalmış bir oran var.

Biz de içeride sistemi kendinden emin arkadaşlarım dikkatle inceleyerek girişler yapıyor. YSK'nın ya da devletin kurumu AA'yı titiz olmaya davet ediyorum. Verilerini elden geçirsinler, gerekiyorsa birbirlerini uyarsınlar. Bu saatte paylaşmayı doğru bulmuyorum ama paylaşıyoruz.

AA'nın verilerini tekrar kontrol etmesini, toplumumuzu doğru bilgilendirme noktasında göreve çağırıyorum."

İMAMOĞLU'NDAN İKİNCİ AÇIKLAMA GELDİ

İmamoğlu, daha sonra bir açıklama daha yaptı. İmamoğlu, şunları söyledi:

"Az önce hepinizin huzurunda yaptığım açıklamanın teyidi anlamında yeniden buradayım. Son verimiz yüzde 36,5 açılan sandık oranı kendi veri tabanımızda. Yüzde 52,47 benim oyum.  İlk açıklamamdan sonra veri hızı biraz yavaşlamış durumda.

Devletin kurumu Anadolu Ajansını doğru haber vermeye, süreci manipüle etmemeye tekrar tekrar çağırıyorum. Devletin kurumlarını, YSK'yı, AA'yı ahlaklı bir sürece davet ediyorum. Hakkımı yedirtmem."

CHP adayının açıklaması, birçok televizyon kanalında yayınlanmadı.

ÜÇÜNCÜ AÇIKLAMA

İmamoğlu, üçüncü kez kameralar karşısına geçtiğinde ise şunları söyledi:

“40 dakikadır veri girişi durduruldu. Daha önce 3 dakikada bir yenileniyordu. Bu bizim manipülasyon endişemizi kuvvetlendirdi. Verilerimize göre açılan sandıklar yüzde 90’ı aştıktan sonra işleri daha da zorlaşacak. Kafaları karıştı. Hak yemenize müsade etmeyiz. Şu an itibariyle girdiğimiz veriler yüzde 60’a ulaştı. Aramızdaki fark yüzde 5,25’tir. Öndeyiz. Lütfen sandıkları bırakmayın.”

Editör: TE Bilişim