Gazete Emek- İzmir'de Ege Denizi merkezli, çok sayıda yıkıma neden olan depremin ardından sosyal medyada paylaşılan bir mesaj infial uyandırdı.

Asena Türk isimli bir sosyal medya kullanıcısı, depreme ilişkin paylaşımında "Ya Rabbi! İzmirliler gibi zinaya, nefsime değil, Seccademe köle et beni... Amin!" diye yazdı.

Bu paylaşımın ardından onbinlerce sosyal medya kullanıcısı, sözkonusu paylaşımı yapan kişinin bulunması için Emniyet'e ve ilgili kurumlara şikayette bulundu.

Hesap daha sonra kapatıldı.

SOSYAL MEDYADAN YAPILAN ÇİRKİN YORUMLAR

İzmir'de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medyada büyük bir hızla yardım ve destek mesajları yayımlanırken,  sosyal medyada İzmir halkına yönelik çirkin paylaşımlar da yapıldı.

*İzmir Ege’de 6.8 deprem çok geçmiş olsun Müslüman halkı. Ya Rabbi! İzmirliler gibi zinaya, nefsime değil, Seccademe köle et beni… Amin! @AsenaTR42
*Allah zinanın başkentini uyarmak için salladı unutmayın Lut kavmine ne olduğunu… @RumiiYilmazTurk
*Geçmiş olsun Gavur İzmir@pyrojpeg
*Zina arttıkça zelzeleler artar @kp64498216
*Zina yuvası olan izmir Allah tarafından uyarıldı @U243593409
*İzmir’in gavatları ve kevaşeleri meşhurdur. burnu kalkık, elit takılan bir kesim mevcut. çok iyi olmuş. umarım bol bol ölen olur. (hiçbir dini veya siyasi görüşüm yok o yüzden boş yapmayın) @alyssabustamanteisgod

Bazı sosyal medya hesap sahipleri, tepki çeken paylaşımlarının ardından hesaplarını kapatırken, sosyal medya kullanıcıları nefret söyleminde bulunan bu hesapların cezalandırılmasını istedi. Sosyal medya hesaplarından yapılan çirkin paylaşımlar nedeniyle sosyal medya kullanıcıları harekete geçerken, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bu hesaplar hakkında inceleme başlatıldığı bilgisi verdi. 

PROVOKATİF PAYLAŞIMLARLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İzmir depremine ilişkin sosyal medyadan provokatif paylaşımlarla ilgili işlem başlatıldığını bildirdi.


İnce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bir yandan afetle uğraşırken bir yandan da sosyal medyadaki "çirkin ve ahlaksız" paylaşımların gereğini yaptıklarını belirterek, " İnsanlık hepimize lazım." açıklamasında bulundu.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Siber suçlar 27 hesabın tespit edildiğini ve bu hesaplardan paylaşım yapan 3 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. 

‘ÖBÜRLERİNE NE OLURSA OLSUN FARK ETMEZ’

Gaziantep’te yaşayan bir kişi ise depreme ilişkin sosyal medyada paylaştığı videoda, “Din yok, iman yok, namaz yok, yani bu felaketi İzmir halkı biraz da kendi istedi. Türkler sağolsun, müslümanlar sağolsun. Öbürlerine de ne olursa olsun farketmez.” İfadeleri üzerine tepki çekti. 


Tepkilerin üzerine gözaltına alınan şahsın hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan işlem başlatıldı ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 
 

Editör: TE Bilişim