Gazete Emek-Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 3. Havalimanı'ndaki kötü çalışma koşullarını protesto eden işçilerle ilgili yazısında, "İşçiler, açılışa 5 hafta kala sudan sebeplerle 'Ayaklandılar'; hayırdır inşallah" ifadesini kullandı.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, 3. Havalimanı'nda yaşanan kötü çalışma koşullarını protesto eden işçileri köşesine taşıdı. İşçilerin havalimanı açılışına 5 hafta kala eylem başlatmasını 'mantıklı' bulmadığını belirten Altaylı, işçilerin protesto nedenleri için ise 'sudan' yorumunda bulundu.

Sendikaların birdenbire aslan kesildiğine dikkati çeken yazar, "4 yıl dayandık 5 hafta daha idare ederiz' demeleri daha makul bir insan tavrıyken, hayırdır inşallah" vurgusu yaptı. Altaylı'nın bu yazısına İnşaat İş Sendikası Twitter hesabı üzerinden cevap verdi. 

Altaylı'ya verilen cevapta şu ifadeler kullanıldı:

Fatih Bey'e göre makul olan, işçilerin “4 yıl dayandık 5 hafta daha idare ederiz” demesiymiş. Fatih Bey kendi sınıfının safında, Fatih Bey işçilerin yataklarındaki tahtakurularını görse sanıyoruz ki beş hafta hiç durmadan koşarak kaçar @fatihaltayli 

Ayrıca Fatih Bey ve onun gibilerin, İnşaatın komple bitiş tarihi olarak 2028'in öngörüldüğünü bilmemeleri de ne kadar büyük araştırmacı gazeteci olduklarını gösteriyor. 29 Ekim'de açılması planlandığı için işçilere daha çok zulüm edilen bölge ise tüm inşaatın küçük bir bölümü.

Editör: TE Bilişim