Gazete Emek- Sahur programında siyasi konulara giren Türüt, şunları söyledi: “Bir şeye şükrediyorum, biraz formatın dışında olacak ama şu dönemde Allah'tan başımızda CHP gibi bir iktidar yok. Yoksa size yemin ediyorum bu milletin yarısı ölürdü. İsyan, kaos çıkardı. İçimde kalmasın.”

SUNUCU DA DESTEK VERDİ!

İsmail Türüt konuşurken araya giren programın yorumcusu Prof. Dr. Mustafa Karataş ise "Benim programlarda ben siyaset yaptırmıyorum ama baştan da kendim İsmail Türüt dobra dobra konuşur dedim. Seni de susturamayacağım şimdi madem gönlünden geldi. Millet hakikati görüyor, doğru birdir" dedi.

Sunucu Karataş ve İsmail Türüt, salgına karşı CHP'li belediyelerin başlattığı dayanışma faaliyetlerinin hükümet tarafından engellenmesinden ise hiç söz etmedi.

FETHULLAHÇILARA PARA VERDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

AKP'ye yakınlığıyla bilinen şarkıcı Türüt, Fethullahçı yapılanmaya maddi destekte bulunduğunu itiraf etmişti. Türüt şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ben bu cemaate para bile verdim. Ama Allah rızası için verdim. Kurban için, okul için, yurt için istediler verdim. Biz Allah rızası için vermiştik. Bizden aldıkları bu paraları başka emellerde kullandılarsa haram olsun, zehir, zıkkım olsun. Benim gibi birçok insanları dini kullanarak kendilerine alet ettiklerini düşünüyorum"

Fethullahçılara maddi destek veren Türüt, geçmişte Gezi Direnişi'ne katılan sanatçıları da hedef almış, “Orada bölücülük vardı. O bölücülerin iç karışıklığa alet olanlar da sanatçı falan değiller. Bölücü sanatçılarla benim imanım bile ortak nokta olamaz” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim