Gazete Emek- Çin'de 2019 yılı sonunda ortaya çıkan ve diğer Asya ülkelerine de yayılmaya başlanan virüsten ölenlerin sayısı dörde çıkarken, dünyanın birçok kentinde olduğu gibi İstanbul’da da önlemler alınmaya başlandı. 

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Havalimanı'ndan Çin’e sefer yapan hava yolu ve yer hizmetleri şirketlerini önlem almaları konusunda uyardı.  Yapılan toplantıda personelden şüpheli bir yolcu gördüklerinde hemen kendilerinin bilgilendirilmesini isteyen yetkililer, bu konuda yapılacak işlemleri şirket görevlilerine anlattı.

Buna göre havalimanında virüslü yolcu tespit edildiği takdirde özel kıyafetli ekipler hastayı hemen karantina odasına götürecek. Hasta, buradaki işlemlerin ardından sağlık kurumlarına sevk edilecek.

Dünyada önlemler artıyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Ebola gibi virüslerin yayıldığı dönemlerde yaptığı gibi uluslararası halk sağlığı için acil durum bildirisi yayınlamayı göz önünde bulunduruyor. Bildiri için yarın (Çarşamba günü) yapılacak WHO toplantısından çıkacak karar bekleniyor.

Çin dışında, Tayland'da iki, Japonya'da bir, Güney Kore'de bir vakanın daha ortaya çıkması dünyayı harekete geçirdi.

Avustralya, Singapur, Hong Kong, Tayvan ve Japonya'da Wuhan'dan havayoluyla gelen yolcular taranmaya başladı. ABD'li yetkililer de geçen hafta yaptığı açıklamada San Francisco, Los Angeles ve New York'taki havaalanlarında benzeri önlemler aldığını açıkladı.

Avustralya'da Wuhan'dan gelen bir hasta karantinaya alıp yolcuya testler yaptı. Avustralya her yıl bir milyon turist ile en çok Çinli turist alan ülke konumunda.
Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim