Gazete Emek-  İstanbul'un çeşitli yerlerinde göçmenlerin Türkiye'ye girişine karşı çıkan pankartlar asılmıştı. İstanbul'un farklı noktalarına  "Ülkemde mülteci istemiyorum" ve "Hudut namustur" pankartları asan ve "Öfkeli Genç Türkler" imzası kullanan gruptan 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

TEM'E SEVK EDİLDİLER

Avukat Ali Gül, "Gözaltına alınan gençleri Çağlayan'a sevk ediyorlar, ben de Çağlayan'a geçiyorum" deyip TEM'e sevk edilen isimlerin ifadelerinin burada alınacağını açıkladı.

"PARDON FİLMİ GİBİ"

Av. Gül, "Arkadaşlardan birinin telefonuna bakmışlar, 'reis' diye hitap ettiği pimapenciyi gösterip lideriniz bu mu diye sormuş polisler. Pardon filmi gibi" tepkisini gösterdi.

TEPKİLER BÜYÜYOR

Konuyla ilgili tepkisini dile getiren CHP milletvekili Tuncay Özkan, “Türkiye bunu da gördü: 'Hudut namustur' pankartı suç oldu. Sınırlarımızı koruyamayanlar, sınırlarımızın korunmasını isteyen gençleri gözaltına aldırdı” ifadelerini kullandı.

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ise “HUDUT NAMUSTUR yazan öfkeli genç Türkler gözaltında. Hudut namus değil midir? Bunu yazanlar genç değil midir? Türk değil midir? Ve sınırların delik deşik edilmesine öfkelenmemeleri mi gerekiyor?” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim