Gazete Emek- Sakarya'da, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar suçundan tutuklanan Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah, müritlerine mektup yazarak kendisini savunduğu ortaya çıktı. Gerçek adı Eyyüp Fatih Şağban olan Nurullah'ın cemaate dağıtılan mektubunda “Ne yazık ki İstanbul Sözleşmesi'ndeki beyan esas alınarak, bu durum zuhur etmiştir” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre Nurullah‘ın tarikatına yolladığı mektubunda “İcazet töreni öncesinde böyle meşum bir olay yaşanması fakiri üzmüş, yeni halife kardeşlerimizin boynunu bükmüştür. Bütün halifelerimiz, rehber ve zakirlerimiz vazifelerine devam ederek yokluğumuzu hissettirmemesi temennimizdir. Hacı Bayram Külliyemizin tamamlanması ricamızdır. Bize gelince…” şeklinde yazdığı öğrenildi.

‘KIZLARINI BANA TEKLİF ETTİLER, 18'İNE GELDİĞİNDE BELKİ OLUR DEDİM’

İstismarda bulunduğu kız çocuğunun ailesine olayın örtbas etmeleri için yüksek miktarda para teklif ettiği ortaya çıkan Uşşaki şeyhi Nurullah, mektubunda, çocuğun ailesini hedef aldığı görüldü. Nurullah’ın mektubunda “Aklıma Ahmet Yesevi Hazretleri geldi. 63 yaşından sonra yer altına inmiş ve bir daha ışığı görmemiş. Kendimi şartladım. Çıkarsam hizmetinize devam edeceğim. Sizi üzecek bir şey yapmadım. Komployla karşı karşıyayız. Uyuşturucu bağımlısı birinin bozuk aile yapısının korunması için yaptığımız merhameten yardımlar ihanet ve komplo olarak geri dönmüştür. Kızlarını bize teklif etmişler. Bizim de “Yaşı 18'e geldiğinde belki olur” demekliğimiz olmuştur. Telefondaki konuşmalarda, yapmadığımız fiileri bize zorla teyit ettirmek istemişler ve ayrı ayrı para talep etmişlerdir. (70.000 TL) Telefondaki ‘yapmayın – etmeyin’ ricaları böyle bir sonucun doğmaması içindir” iddiasında bulunduğu aktarıldı.

‘NE YAZIK Kİ İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ESAS ALINARAK DURUM ZUHUR ETMİŞTİR’

Uşşaki liderinin mektubunda ayrıca, kadına yönelik suçlara karşı uluslararası bir sözleşme olan ve hükümetin kaldırmayı gündeme getirdiği İstanbul Sözleşmesi’ni hedef alarak “Ne yazık ki İstanbul Sözleşmesi'ndeki beyan esas alınarak, bu durum zuhur etmiştir” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Editör: TE Bilişim