Gazete Emek- CNN Türk'te Ahmet Hakan'a açıklamalar yapan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ mensubu olmakla suçlamıştı.

CNN Türk'e bağlanan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Özdağ'ın iddialarına yanıt verdi.

Kavuncu şunları söyledi:

"Bu burda kalmaz. Tüm iddiaların cevabını veririm. Ümit Özdağ'ı mahkemeye vereceğim. Ben 47 yaşındayım 3 çocuğum var hayatım boyunca ne yaptığım belli. Ben bu partiye hizmet aşkı ile katıldım. Böyle siyasi oyunlara nasıl davranılır bilmiyorum. Alçaklık siyasette meşrulaşmış. Bu iftiraları atanları insanların sorgulaması gerekiyor. İddialarını kanıtlamalıdır. Bir vatandaş olarak tüm hukuki mücadeleyi yapacağım. Parti tüzüğünün gerektirdiği adımları atmasını isteyeceğim.

"İKİ DÜNYADA DA BUNU YAPANLARIN YANINA BIRAKMAYACAĞIM"

Genel Başkanımız ile konuşma fırsatım olmadı. Genel başkanımız parti için yararlı tüm insanları hassasiyetle görevlendirmişti. İnsanların haysiyeti ile oynamak bu kadar kolay mı? Ben 3 yıldır bu ülke için çalışıyorum. Siyasi menfaatler için bu oyunlara girmek gerçekten ayıp. İstediğiniz an programa katılıp tüm iddiaları da cevaplamaya hazırım. Bu partiye gönül vermiş milyonlarca insana bunları yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur.  Kazak Türk İş Adamları Derneği (KATİAD) derneğinin benim olduğum dönemde FETÖ'cü olduğuna dair ibare yoktu. Diplomatlar, cumhurbaşkanları o derneği ziyaret ederdi.  Ben ayrıldıktan sonra ne olduğunu da takip etmedim. İki dünyada da bunu yapanların yanına bırakmayacağım"

İYİ PARTİ'DE OLAĞANÜSTÜ GECE

Ümit Özdağ’ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu FETÖ’cülükle suçlamasının ardından partililer İl Başkanlığında toplandı.
 
İYİ Parti’li Ümit Özdağ’ın Buğra Kavuncu’yu ‘FETÖ’cü’lükle suçlamasının ardından İYİP’in İstanbul İl Başkanlığı’ndan açıklama yapıldı.

İYİP İstanbul milletvekili Ümit Özdağ’ın CNNTÜRK’te katıldığı programda İYİ Partili İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun “FETÖ’cü” olduğunu ileri sürmesinin ardından İYİ Partili İstanbul İl Başkanlığı bir açıklama yaptı.

Açıklamada Kavuncu’nun desteğe gelen “teşkilatla” birlikte il başkanlığında olduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“İl Başkanımız, kendisine desteğe gelen Teşkilâtımızla birlikte İl Başkanlığımızdadır. İstanbul İl teşkilatı, İl Başkanına sahip çıkmak adına İl Başkanlığımıza gelmeye devam etmektedir. İstanbul’un 39 ilçe başkanı ve teşkilatı, İl Başkanımızın arkasında olduğunu teyit etmek için İl Başkanlığımıza gelmiş ve İl Başkanımızı desteklediklerini bildirmiş ve İl Başkanımızın, bahse konu olan iftiracı şahıs için bulunacağı suç duyurusuna eşlik edeceklerini de belirtmişlerdir. Ayrıca ilçe başkanlarımız, malum şahsın açıklamalarını kınayacak bir bildiri kaleme alacaklardır.”

Buğra Kavuncu kendisine destek için gelen partililere yaptığı açıklamada “Bugün akşam saatlerinde yaşadığım iğrenç, şerefsizce, alçakça” dedi.

Öte yandan İYİP Aksaray Milletvekili Ayhan Erel’in bu akşamki yayının ardından grup toplantısına katılmama kararından vazgeçerek yarınki grup toplantısına katılacağını bildiren İYİP İstanbul İl Başkanlığı “Antalya Milletvekilimiz Feridun Bahşi de olmak üzere Milletvekillerimiz ve Genel Başkan Yardımcılarımız, İl Başkanımıza destek olacaklarını bildirmiştir” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim