Gazete Emek- Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri sağlar, son zamanlarda Türkiye'ye göç eden Afgan göçmenler ile ilgili paylaşımda bulunarak, Afganların kontrollü bir şekilde türkiye'ye geldiklerini söyledi.
    
Afgan göçmenlerin kontrollü bir şekilde Türkiye'ye geldiklerini belirten Eski Kültür Bakanı Fikri sağlar, bunların ABD için çalışan paralı asken olduklarını savundu. Ayrıca, Afgan gazeteci olarak tanıtılan ve hakaret dolu video yayımlayan şahsın bir ajan provokatör olduğunu paylaştı.

AFGAN GÖÇMENLER VAN'DAN BÖYLE GEÇTİ

Sosyal medya platformu Twitter adresinde paylaşımda bulunan Eski CHP Milletvekili ve Kültür Bakan Fİkri Sağlar Afkanlı göçmenler için şunları paylaştı; "Afganlar Türkiye'ye KONTROLLÜ şekilde geliyor. Gelenler sığınmacı, mülteci değil, ABD'ye çalışan paralı asker. Biden'ın isteği ve Erdoğan'ın kabulüyle, Türkiye bir paralel Afgan ordusuna açılıyor. Her şey gayet KONTROLLÜ yürütülüyor. Gerçek bu!..


 
"Afgan gazeteci olarak tanıtılan ve hakaret dolu video yayımlayan şahsın bir ajan provokatör olduğu açık. Yaptığı eylem planlı ve iç kargaşa çıkarmaya yönelik. Sakin ve uyanık olmalıyız, bu provokasyonlara asla prim vermemeliyiz. Bu ajan provokatör derhal sınır dışı edilmeli!.." 

"AFGANLAR ANLAŞMALI GELİYOR"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise Afganların belli bir anlaşma ile geldiğini söyledi. 

Türkkan şunları söyledi:

Afganlar, Türkiye’ye kaçak gelmiyor. ABD ile yapılan kamuoyuna açıklanmayan bir anlaşmaya güvenerek geliyorlar. Ankara’ya gitmeleri için yol izinleri bile veriliyor. GSS borcu olan vatandaşımız kapıdan çevrilirken onlar şehir hastanelerinde tedavi bile oluyor.

Suriyelilere karşı başlatılan kampanyalara karşı Suriyeli bir kişi de çektiği videoyla şunları söylemişti:

Editör: TE Bilişim