Gazete EmekLGBT+ örgütleri, Onur Haftası etkinlikleri kapsamındaki Onur Yürüyüşü’nün basın açıklamasını polis ablukası altında gerçekleştirdi.

İzmir'de bu yıl 7.'si düzenlenen LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri İzmir Valiliği'nce, 15 Haziran'da yasaklandı. LGBTİ+ örgütleri, günler öncesinden yürüyüşün yapılacağını duyurdu. 

Gruplar, Onur Yürüyüşü için ilk olarak  Alsancak'ta toplandı. Döviz ve pankartlarla yürüyüşe geçen gruplara polis izin vermedi.

Gruplar, "Direne direne kazanacağız", "Susma haykır, translar vardır" ve  "Trans cinayetleri politiktir" sloganlarını attı. Bu sırada, grubun etrafını kalkanlarla çeviren polis, kalkanlarla müdahale etti.

Açıklama polis ablukasında yapıldı

Gruplar, basın açıklamasını Kıbrıs Caddesi üzerinde, polis ablukası altında okudu. Açıklamanın sonuna doğru polis biber gazı kullanarak kitleyi dağıttı. Gruplar ara sokaklara dağıldı.

Avukatlar tehdit edildi

Gözaltına alınanların isimlerini öğrenmeye çalışan avukatlar da polis tarafından tehdit edildi. Kordon'da bekleyenleri de polis "dağılın, yoksa gözaltına alırım" diyerek tehdit etti. Polisin, en az 15 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim