Gazete Emek- İzmir'de, sosyal medyadan Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine başlattığı “Barış Pınarı Harekatı” ile ilgili paylaşım yapan 11 kişi gözaltına alındı.

İzmir merkez ile Aliağa, Dikili ve Menemen ilçelerinde belirlenen 18 adrese düzenlenen operasyonlar sonucu gözaltına alınan kişilerin Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu sürüyor.

Gözaltına alınan kişilere “Barış Pınarı Harekatı'nı karalamaya çalışmak”, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “terör örgütünün talimatları doğrultusunda müzahir kitlenin güvenlik güçlerine karşı eylem yapması şeklinde sosyal medya üzerinden çağrı yapmak” suçlamaları yöneltiliyor.

Habere göre, hakkında gözaltı kararı olan kişileri yakalama çalışmaları ise devam ediyor.

İki gazeteci gözaltına alınmıştı

Dün (10 Ekim) İstanbul'da BirGün gazetesinin internet sorumlusu Hakan Demir ve Diken internet haber sitesinin Sorumlu Yazıişleri Müdürü Fatih Gökhan Diler de operasyona ilişkin sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştı.

Gazeteciler aynı gün sevk edildikleri mahkemeler tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mardin'de 21 gözaltı

Dün sabah saatlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM) yapılan açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine başlattığı ve "Barış Pınarı" adı verilen harekata ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle 78 kişi hakkında işlem başlatıldığı duyurulmuştu.

Yine gün içerisinde Mardin'de 21 kişi "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettikleri" ve "terör örgütü propagandası yaptıkları" gerekçesiyle gözaltına alındı.

Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim