Gazete Emek- Beytüşşebap Kaymakamı İsmail Pendik'in, "halkla sıcak diyalog kurmak" amacıyla Kürtçe öğrenmeye başlamasına ilişkin verdiği röportajda, KHK ile kapatılan İstanbul Kürt Enstitüsü'nün Kürtçe dil kitabı olan "Hînker" ile poz vermesi dikkat çekti.  

31 Mart yerel seçimleri öncesi Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) "malum parti" diyerek hedef alıp, üstü kapalı şekilde AKP'ye oy isteyen Şırnak’ın Beytüşşebap Kaymakamı İsmail Pendik, "bölge halkıyla daha sıcak diyalog kurmak" amacıyla Kürtçe öğrenmeye başladı. Kaymakam Pendik’in Kürtçe öğrenmeye başladığını ilişkin haberler önceki gün iktidara yakın medya organları tarafından servis edildi. 
 
"Kürtçe konuşması bizim için büyük şeref" ifadeleriyle servis edilen haberl fotoğaflarında Kaymakam Pendik'in önünde duran Kürtçe kitap dikkat çekti. 
 
KÜRTÇE KONUŞABİLENLER İÇİN HAZIRLANAN KİTAPLA POZ VERDİ
 
Söz konusu kitap, İçişleri Bakanlığı'nın 2016 yılının Aralık ayında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapısına kilit vurduğu Enstîtuya Kurdî ya Stenbolê'nin (İstanbul Kürt Enstitüsü) yayınladığı Kürtçe dil kitabı olan "Hînker". 
 
Kaymakam Pendik'in, 3 ciltten oluşan kitabın Kürtçe konuşabilen ancak yazmasını bilmeyenler için hazırlanan cildi olan Asta Duyemîn (İkinci seviye) ile poz vermesi de şaşırttı. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim