Gazete Emek- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yöneticileri, grevlerini sürdüren Baldur işçilerini ve direnişte olan Migros işçilerini ziyaret etti.

Baldur işçilerini grevlerinin 63. gününde, Migros işçilerini de direnişlerinin 52. gününde ziyaret eden KESK heyeti dayanışma çağrısı yaptı. Ziyarette Baldur işçilerine seslenen KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, "İşçilerin haklarını gasbetmeye çalışan iktidarın karşısında safımız sizin yanınızdır" dedi.

Salı günü Çorum'da Ekmekçioğlu işçilerini ziyaret ettiklerini söyleyen KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, "Direnişiniz tüm işçi sınıfına, ezilenlere umut oluyor. Direnirsek başarabileceğimizi, kazanabileceğimizi biliyoruz. Sizler de bu açıdan gerçekten ülkenin tamamına örnek oluyorsunuz, öğretiyorsunuz. Mücadeleniz umut oluyor" dedi.

"SAFIMIZ SİZİN YANINIZDIR"

İşçilerin açlıkla ölüm arasında bırakıldığını söyleyen Gezen, "Hepimiz bu sistemin içerisinde yaşıyoruz, bize neler getirdiğini biliyoruz. OHAL'i ilk ilan ettiklerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz OHAL'i grevlere müdahale için kullanıyoruz' dedi. Bugün de pandemiyi OHAL gibi fırsata çevirdiler. Ücretsiz izin yasada yoktu, yasaya soktular. 'İşten atmaları yasakladık' diye müjde verdiler, Kod 29 ahlaksızlığı ile işçileri işten atmanın yasal ve hukuki mekanizmalarını bir bir kurdular. İşçileri sefalet ücretlerine mahkum ettiler. Kendileri saraylarda aylık 10 milyon lira harcarken, işçiye 'Git 1420 lira ile geçin' dediler. Evimize ekmek götüremez, geçinemez olduk. Haklarımızı almak için örgütlenmek istediğimizde ise bin bir türlü bahane ile sendikalaşan işçileri işten çıkardılar. Sendika hakkımızı bırakmayacağız, bu konuda sizlerin yanındayız. Ülkenin tüm değerlerini üreten işçiler ve emekçiler olarak bu ülkenin bütçesini yaratanlar olarak hakkımız olan payı, insanca yaşamayı istiyoruz. İşçileri açlıkla ölüm riski taşıyan bu hastalık arasında sıkıştırdıklarını biliyoruz. Bütün bunlara karşı pandemiyi fırsata çevirip işçilerin haklarını gasbetmeye çalışan iktidarın karşısında safımız sizin yanınızdır" ifadelerini kullandı.

KESK yöneticileri, grevlerini sürdüren Baldur işçilerini ve direnişte olan Migros işçilerini ziyaret etti.

Ziyaretlere; KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, KESK Mali Sekreteri Elif Çuhadar, KESK Hukuk ve TİS Sekreteri Yusuf Şenol, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, SES Kadın Sekreteri Gönül Adıbelli, Eğitim Sen TİS ve Hukuk Sekreteri Arzunur Şimşek, Eğitim Sen Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Sinan Muşlu ve BES Basın Yayın Sekreteri Hasan Şahin'in yanı sıra KESK Kocaeli Şubeler Platformu ile Eğitim Sen Kocaeli ve Gebze Şube yöneticileri de katıldı.

Kaynak: Evrensel

Editör: TE Bilişim