Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın "Kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim alfabemizi, dilimizi, bütün düşünmemizi yok etmiştir" ifadesine tepki gösterdi. "Bu anlayış SADAT kafasının anlayışıdır" diyen CHP lideri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çıkıştı; "Milliyetçilik vatanseverliktir, senin diline hakaret eden senin dilini küçümseyen bir adamla senin ne işin var? Hâlâ grup başkanvekili, ne olacak ki!" diye konuştu.


Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Biz cahil dediğimiz zaman mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir" sözünü hatırlattı.


Öte yandan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kendisine yönelik, "Madem ülke ve milletin geleceğinde sorumluluk almak istiyorsun, öyleyse hodri meydan. Gücün yetiyorsa, yüreğin varsa, kendi özgür iradenle hareket edebiliyorsan seçimlerde çık karşımıza; birikimlerimizi, vizyonlarımızı, projelerimizi, heyecanlarımızı yarıştıralım" çıkışına da yanıt verdi. "Her yerde, her ortamda, vizyonsa vizyon, tarihse tarih, bilgiyse bilgi, kültürse kültür, çık karşıma seninle açıkça konuşalım. Korkma Erdoğan korkma" diyen Kılıçdaroğlu, "27,5 yıl devlete hizmet ettim. Kul hakkı yiyen birisi kul hakkı yemeyenin karşısına çıkamaz. İşin temelinde bu var. Olur tek başına gelemezsin. Bakanlarını al. bakan yetmez, danışmanlarınız yetmez. Danışman yetmez prompter'ını da al. Neyi alırsan al çık karşıma. Hodri meydan diyorum" sözlerini kaydetti.
 
 
“BU KAFA SADAT KAFASIDIR; SENİN DİLİNİ KÜÇÜMSEYEN BİR ADAMLA NE İŞİN VAR”


Yuh çekilecek pozisyonda da değil sizin nefesinize yazık. Tarih bilmiyorlar hurafelerle tarih öğrenilmez. Halkın ne konuştuğunu dahi bilmiyorlar. Ya sen hiç Karacaoğlan’ı dinlemedin mi kardeşim. Bu insanlar tertemiz Türkçeyle ne yazdılarsa bugün biliyoruz ya. Sen Yunus’u bile bilmiyorsun. Bugün parantez açalı Bahçeli buna sözde çok kızmış. Ne olacak koşa koşa gidecek yine kucaklayacak. Bu anlayış ne anlayışıdır biliyor musunuz? Bu anlayış SADAT kafasının anlayışıdır. TC devletini kaldıracağız ASRİKA diye bir devlet kuracağız, başkenti İstanbul olacak, dili de Arapça olacak. Aynı kafa. İtiraz mı ettiler? Etmediler. Ama ne olur benim milliyetçi tabanım öbür tarafa kaymasın diye arada bir işaret fişeği atayım sonra arka kapıdan yine kucaklaşacağız. Milliyetçilik vatanseverliktir, senin diline hakaret eden senin dilini küçümseyen bir adamla senin ne işin var? Hâlâ grup başkanvekili, ne olacak ki! Ama bu tür insanlara en güzel cevabı Gazi Mustafa Kemal Atatürk vermiş. ‘Biz cahil dediğimiz zaman mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.’ Daha ne desin ya!

AKP’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Ünal, Kahramanmaraş Uluslararası 8’inci Kitap ve Kültür Fuarı’ndaki konuşmasında “Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” sözlerini sarf etmiş, ittifak ortağı MHP’nin genel başkanı Devlet Bahçeli’den, “Cumhuriyetin Türk kültürüne, diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler, tarifsiz, tarihsiz ve temelsiz yanlışın pençesindedirler” diye tepki gelmişti.

AKP’li Çelik, konuya isim vermeden Twitter’dan şöyle dahil oldu: “Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz milletimizin büyük tarihi içindeki en büyük kazanımlarımızdandır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Cumhurbaşkanımızın sık sık vurguladığı gibi, Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak ve daha ileri ufuklara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.”

MAHİR ÜNAL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şubesi, Harf Devrimi ile ilgili sözleri nedeniyle AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şube Başkanı Taylan Bingöl, “Mahir Ünal’ın sözleri, bir ifade özgürlüğü değil, Anayasa’mızın değiştirilemez maddelerine karşı bir suçtur. Aynı zamanda çıkarmaya muktedir oldukları dezenformasyon yasası kapsamında da suçtur, çünkü yalan bilgidir. Dolayısıyla Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz” dedi.

Suç duyurusunun ardından adliye önünde açıklama yapan Bingöl, şunları söyledi:

"Cumhuriyet karşıtı ve Türkçe düşmanlığını itiraf eden AKP’li Mahir Ünal, 20 yıldır Cumhuriyet’imiz sayesinde iktidar olan AKP hükümetinin grup başkanvekilidir. Üstelik Cumhuriyet ve Türkçe düşmanlığını itiraf etmek için seçtiği kitle, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği Türk gençleridir. Cumhuriyet'in Harf Devrimi, Dil Devrimi ve aydınlanma mücadelesi, bilimi ve eğitimi bir azınlığın ayrıcalığı olmaktan çıkartıp tüm millete kazandırmıştır. Bu devrimlerle millet bilincini kazandık, emperyalizmin her türlü saldırısını defettik. Cumhuriyet’imize karşı içeriden ve dışarıdan gelecek tüm saldırılara karşı da yine bu devrimlere sıkı sıkıya tutunacağız. Hepimizin bildiği üzere anti Kemalist karşı devrimci zihniyet gerek memurları ile gerek valileri ile gerekse Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizdeki uzantıları ile her seferinde toplumumuzun nabzını ölçmek için benzeri cümleler kuruyor.

'MAHİR ÜNAL’IN SÖZLERİ, BİR İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, ANAYASA’MIZIN DEĞİŞTİRİLEMEZ MADDELERİNE KARŞI BİR SUÇTUR'

Kocaeli Valisi örneğinde gördüğümüz gibi, bu girişimlerin sonucu sadece U dönüşüdür. Bu dönüşlerde en büyük pay ise bugün burada toplanan siz değerli vatanseverlerin korkmaksızın kararlı ve onurlu duruşudur. Yargının ülkemizde geldiği umutsuz durum elbette bizleri kaygılandırıyor ancak Cumhuriyet’imize karşı işlenen suçların en azından günümüzde kayıt altına alınması, yeniden inşa edilecek olan Atatürk Türkiye’sinde büyük önem kazanmaktadır. AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın sözleri, bir ifade özgürlüğü değil, Anayasa’mızın değiştirilemez maddelerine karşı bir suçtur. Aynı zamanda çıkarmaya muktedir oldukları dezenformasyon yasası kapsamında da suçtur, çünkü yalan bilgidir. Dolayısıyla Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz."

Editör: TE Bilişim