Gazete Emek- yurthaberler.net internet sitesinin haberine göre, kan donduran sözler sokak hayvanları gönüllüsü Büşra Özçetin’den geldi. Sokak hayvanları için kilosu 1 liraya alınan tavuk artıklarını insanlar almaya başladığı için yüzde 750 artarak 7.5 lira oldu. Artıklar  artık hem bulunamıyor hem de pahalı olduğu için alınamıyor. Eğer bu doğru ise toplum olarak bittiğimizin resmidir.

 

 

GÖNÜLLÜ BAKICININ ŞOK TESBİTİ

 

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanlığı İl Doğa ve Çevre Politikaları başkanlığı, ‘Sokak Hayvanlarını Besleme’ faaliyeti kapsamında Onkoloji Hastanesi, Serince ve Kızılhisar mevkilerine gitti. Burada sokak hayvanları gönüllüsü Büşra Özçetin’in kendi imkanları ile kurduğu hayvan barınağındaki köpeklere yem götürdüler.

 

ZOR GÜN FIRSATÇILARI

 

Ancak, sokak hayvanları gönüllüsü Büşra Özçetin, öyle bir laf etti ki yoksulluğun ve yokluğun geldiği noktayı özetlemesi açısından şok edici idi. Özçetin, özellikle köpekleri beslemek için daha önce tavuk şarküterilerinden kilosunu 1 liraya aldıkları kanatlı artıklarını et bulamayan, beyaz et alamayan vatandaşlar almaya başladıkları için kilosunun 7.5 liraya fırladığını söyledi.

 

Bu sözler, yoksulluğun ne denli derinleştiğini en çıplak hali ile gözler önüne derdi. Hayvanlara yem olarak verilen artıkları, et bulamayan insanların almaya başlaması, adeta sözün bittiği yer.

 

 

 

 

 

Kaynak: Graffiti haber

Editör: TE Bilişim