Gazete Emek- İstanbul’da LGS’ye giren bir öğrencinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve buna rağmen sınava diğer öğrencilerle girdiği ortaya çıktı.

ÖĞRENCİ VE GÖREVLİ İKİ ÖĞRETMEN KARANTİNADA

Eğitimsen İstanbul 1 No’lu Şube, geçtiğimiz günlerde yapılan LGS’ye dair bir açıklama yaptı. Açıklamada Bakırköy Şehit Pilot Muzaffer Erdönmez Ortaokulu’nda koronavirüs taşıyan bir öğrencinin sınava diğer öğrencilerle birlikte girdiği iddia edildi. Sendikanın açıklamasında, “Şubemize iletilen bilgilere göre Bakırköy Şehit Pilot Muzaffer Erdönmez Ortaokulu’nda sınava giren bir öğrencinin Covid-19 tanılı olduğu sınavdan sonra ortaya çıkmıştır. Sınavdan sonra aynı salonda sınava giren öğrenciler ve salonda görevli iki gözetmen karantinaya alınmıştır” denildi.

“SINAV İÇİN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ RİSKE ETMEK KABUL EDİLEMEZ”

Sürecin hükümet tarafından sağlıklı yönetilmediği belirtilen açıklamada, “Bir tek öğrenci ve öğretmenimizin dahi bu sınav nedeniyle sağlığının riske atılmasını kabul etmek mümkün değildir. Bu riskin yaşanması nedeniyle başta MEB ve Sağlık Bakanlığı gerekli açıklamaları kamuoyuyla paylaşmalıdır. LGS’de yaşanan sıkıntılı görüntülerin ve sağlığımız riske atan aksaklıkların gençlerin tüm çığlıklarına rağmen anlaşılmaz bir inatla ertelenmeyen YKS’de yaşanmaması için yetkilileri tüm önlemleri almaya ve ciddiyete davet ediyoruz” denildi.

Kaynak:Dokuz8HABER

Editör: TE Bilişim