Gazete Emek- Bu kapsamda bugüne kadar salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ikisi Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 2 bin 914’e, saptanan koronavirüs vakası sayısı da 80 bin 26’ya çıktı.

Koronavirüs’e yakalanıp yakalanmadığı şüpheli olan kişi sayısı 715’e, müşahade altına alınan kişilerin sayısı 46 bin 219’ya gerilerken, taburcu edilen kişilerin sayısı da 44 bin 462’ye yükseldi.

Koronavirüs vaka sayısı Çin ana karası dışında Hong Kong’da 98’e yükselirken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde ise 10 olarak aktarıldı.

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık’ta ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

ENDONEZYA'DA İLK KORONAVİRÜS VAKASI TESPİT EDİLDİ

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, yaptığı açıklamada, 64 yaşındaki bir kadın ve 31 yaşındaki kızında yeni tip koronavirüs tespit edildiğini açıkladı.

Widodo, anne ve kızın, ay başında Endonezya’yı ziyaret ettikten sonra 27 Şubat’ta Malezya’da test sonuçları pozitif çıkan bir Japon vatandaşıyla temas halinde olduğunu öğrendiklerini ifade etti.

Joko Widodo, Sağlık Bakanlığının test sonuçlarına göre ülkenin ilk koronavirüs vakaları olan anne ve kızın tedavi altına alındığını kaydetti.

Öte yandan, Japonya’da koronavirüs nedeniyle karantinadaki gemiden dün gece tahliye edilen 68 Endonezyalının da Sebaru Adası’nda gözlem altında tutulacağı bildirildi.

Çin'le karşılıklı uçuşları 5 Şubat'ta askıya alan Endonezya, salgın nedeniyle Çin vatandaşları için vizesiz seyahat uygulamasını da geçici süreyle durdurduğunu açıklamıştı.


İSRAİL'DE KORONAVİRÜS VAKASI 10'A YÜKSELDİ

Koronavirüs tespit edilenlerden ikisinin aynı aileden olduğu ve kısa süre önce İtalya'dan döndükleri ifade edildi.

Üçüncü kişiye ise virüsün yine İtalya'dan dönen ve koronavirüs tespit edilerek geçen hafta karantinaya alınan bir çalışma arkadaşından bulaştığı bildirildi.

Bunlarla birlikte İsrail'de tespit edilen koronavirüs vakası 10'a yükseldi.

İsrail yönetimi koronavirüs endişesiyle Çin, İtalya, Japonya, Güney Kore, Tayland ve Singapur'dan gelen yabancıların ülkeye girişini yasaklamıştı.

ABD'DE İKİNCİ KORONAVİRÜS KAYNAKLI İKİNCİ ÖLÜM

Washington eyaleti Sağlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Seattle yakınlarındaki bir bakım evinde 70 yaşlarında koronavirüs taşıyıcısı bir hastanın hayatını kaybettiği belirtildi.

Cumartesi günü de aynı bölgede 50 yaşlarında bir hastanın ölümü, "ABD’de ilk koronavirüs bağlantılı ölüm" olarak rapor edilmişti.

Sağlık yetkilileri, Washington eyaletinde 12 teyid edilmiş koronavirüs vakası bulunduğunu kaydetti.

AVRUPA'DA SON DURUM

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Avrupa'da tespit edilen vaka sayısı 2.156, koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı ise 36.

Avrupa'da en çok vakanın görüldüğü İtalya'da 1.689 kişide koronavirüs saptanırken, 34 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti.

Salgının İtalya'da hızla yayılmasının ardından önlemleri arttıran İngiltere'de vaka sayısı 36'a yükseldi.

Öte yandan Fransa'da salgına yakalanan 1'i Fransız vatandaşı olmak üzere 2 kişi yaşamını yitirdi.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim