Gazete Emek- 83 gündür açlık grevi eylemini sürdüren HDP Milletvekili Güven’in avukatı, müvekkilinin doktor muayenesini kabul etmediğini söyledi ve ekledi: “Sıvı alımında ciddi bir azalma söz konusu, baş ağrısı var, uyuyamıyor.”

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, geçtiğimiz hafta tahliye edilmesinin ardından açlık grevi eylemini Diyarbakır’daki evinde sürdürüyor.

83 gündür eylemini sürdüren Güven’in yanı sıra cezaevlerinde 230’dan fazla tutuklu süresiz-dönüşümsüz, bine yakın tutuklu ise süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemine devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili hükümete çağrı yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Açlık grevinin ölümlere neden olmaması ve arkadaşlarımızı yitirmememiz için iktidara sesleniyoruz; talep çok net, tecridi sonlandırın” demişti.

Güven de gönderdiği son mesajında talebi gerçekleşene dek eylemini sürdüreceğini yinelemişti.

Son açıklama ise Güven’in avukatı Serdar Çelebi’den geldi.

Artı TV’ye konuşan Çelebi, Güven’in doktor muaynesini kabul etmediğini belirterek, “Sıvı alımında ciddi bir azalma söz konusu, baş ağrıları, midesinde kramplar var. Sese ve gürültüye aşırı bir hassasiyet söz konusu. Uyku uyuyamama durumu halen devam ediyor” dedi.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim