Gazete Emek- Toplantıya, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan, HDP’li milletvekilleri ve çok sayda Kürt siyasetçi katıldı. 
 
Toplantıda konuşan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, kuruma baskın yapılması, siyasetçi ve aktivistlerin gözaltına alınmasının, 30 Ekim 2014 tarihli Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan “Çöktürme Planı”nın devamı olduğunu belirterek, “Sorun DTK ve HDP değil, Kürtlerin statüsüdür, Kürtlerin varlığıdır. Bir kez daha söylüyoruz; DTK 2007’den bu yana bütün çalışmalarını açık ve şeffaf bir şekilde yürüttü. Gizli saklı bir çalışması yoktur. Bir suç yaratmak istiyorlarsa, açık bir şekilde ‘siz Kürtsünüz, biz size karşı mücadele ediyoruz’ desinler. Bir kez daha söylüyoruz; ne olursa olsun baskılarınıza boyun eğmeyeceğiz. Bu politikalarla sonuç alamazsınız. 30 yıldır Kürtlerle mücadele ediyorlar. Bunu iyi bilsinler, Kürtler diz çökmeyecektir” dedi. 
 
Güven, şöyle devam etti: “DTK halkların kongresidir. Halkın yüreğini mühürleyemezler. Çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. DTK halkın kongresidir, halk içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim