Gazete Emek- Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş başkanı Leyla Güven, TSK’nın Hakurk’taki operasyonunu eleştirerek Kürdistan Bölgesi yetkililerine operasyona karşı tutum alma çağrısı yaptı.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Diyarbakır Bölge Örgütlenme Konferansında açılış konuşması yapan DTK Eş başkanı ve HDP milletvekili Leyla Güven, Başkan Mesud Barzani’nin kardeş savaşına ilişkin sözlerini anımsatarak, “Türkiye’nin Güney Kürdistan toprakları kullanmasına izin verilmemeli” dedi.

“Kürtün Kürt’ten başka dostu yoktur diyen Güven sözlerine şöyle devam etti:

 “Güney Kürdistan hükümetine bir çağırım olacak; biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda seçim yapıldı ve yeni başkan seçildi. Bu vesileyle öncelikle yeni başkana başarılar diliyorum ve başarılı olmalarını umuyorum. Çünkü Kürdistan’ın dört bir yanındaki olumlu gelişmeler bizleri mutlu ediyor. Ama ne olursa olsun Türk devletinin topraklarınıza girmesine yol vermemeniz gerekiyor. Geçmişte Sayın Mesud Barzani’nin ‘biz kardeş savaşı istemiyor’ diye bir açıklaması vardı. Biz bu nedenle topraklarımızı Türk devletine açmayın diyoruz. Çünkü orası sadece KDP’nin değil Kürdistan’ın güneyinde yaşayan bütün Kürtlerindir, Kürdistan’ın dört parçasında olan Kürtlerindir.”

IŞİD’in Şengal ve Rojava’ya saldırdığı dönemde Kürtlerin kenetlendiğini dile getiren Güven, “Şimdi de Kürdistan’ın güney toprakları Türkiye’ye peşkeş çekilmemeli. Bu nedenle biz sessiz kalmayacağız, seyirci kalamayacağız, saldırıları kabul etmiyoruz. Bu saldırılar Diyarbakır’a, Batman’a, Urfa’ya yapılmış gibidir, arada bir fark görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Leyla Güven, “Birçok kez dile getirdik bir kez daha söyleyelim aramızdaki birlik ve ittifakları güçlendirmemiz lazım. Kimse kusura bakmasın Kürd’ün Kürt’ten başka dostu yok. Referandum sürecinde yine Kürtler birbirine sahip çıktı ve yine Türkiye biz kabul etmiyoruz dedi” diye konuştu.

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim