Gazete Emek- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Metin Ergün, Akbelen Ormanı girişinde İkizköylüleri ziyaret etti. İkizköylüler Akbelen Ormanının kömür madeni için kesilmek istendiğini, tarım arazilerinin ve zeytinliklerinin kamulaştırılmak istendiğini, termik santralin köyün suyunu nasıl kestiğini, santralin kirliliği yüzünden tarımda ve zeytinlerde verim düşüşünü ve 2 yıldır tüm bunlara karşı nasıl insanca yaşam mücadelesi verdiklerini anlattılar.

"ÇOK BÜYÜK  FELAKET ATLATTIK"

Yukarı Mazı köy kahvesinde ise vatandaşlarla bir araya gelen  Akşener, burada düzenlediği basın toplantısında Milas ve Bodrum yangınlarının başından itibaren İYİ Parti teşkilatı olarak Milletvekili Metin Ergün başta olmak üzere yakından takip ettiklerini söndürme çalışmalarına partililerin bizzat katıldıklarını belirterek “Gerçekten çok büyük bir felaket atlattık, orman yangınları konusunda mağdur olan köylülerimizin sorunlarını ve sıkıntılarını öğrenmek ve bunların takipçisi olmak için buradayız. Yangının başından itibaren askerin bulunmadığı şikayetleri var, evet AK Parti iktidara geldiğinde EMASYA programını iptal ettiler. O zamanda söylemiştik, bu programı iptal etmeyin bu tür afetlerde eğitilmiş donanımlı personel ile müdahale etme şansımız olur, diye ama dinlemediler bizi” dedi.

“AFGANİSTAN MI KALDI?”

“Türkiye maalesef göç konusunda hendek haline geldi. 2001’de Dışişleri Bakanlığı beni Avrupa Parlamentosu’nda bir kararı engellemeye gönderdi. Yani dünyanın birçok yerinden, Türkiye’ye yakın yerlerden gelip, Batı Avrupa’ya göçmen olarak gidecek insanların Türkiye’de kalması konusunda bir anlaşma… Biz o devrin büyükelçilerinin de gayretleriyle engelledik.  2002 seçimleri oldu. Baraj altı kalındı. 2007’de tekrar Meclis’te başkanvekili oldum… Sayın Hayrünnisa Gül’ün Esma Esad için vermiş olduğu bir yemeğe katıldım. AK Partili bakanlar ve STK’lar vardı. Orada yapılan konuşmada anladım ki Türkiye hendek olmuş. Engellemek için Dışişleri Bakanlığı tarafından gönderildiğim karar hayata geçirilmiş. Sayın Erdoğan Türkiye’yi bir hendek ve göçmenlerin geçmediği bir alan haline getirdi.

Afganistan mı kaldı ki orada Mehmetçik duracak. Askerimizin geri çekilmesi lazım. Bir tezkere var, Meclis’in de toplanıp iptal etmesi lazım.”

Editör: TE Bilişim