Gazete Emek-HDP'li eski Milletvekili Hasip Kaplan'ın "HDP'nin Eş Genel Başkanı Kürt olsun" söylemi birçok kesim tarafından tartışılırken MHP'den bu konuda bir gönderme geldi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Seçim İttifakı Tartışmaları” hakkında bir yazılı açıklama yaptı. “AK Parti ile seçim ittifakı konusunda Bahçeli’nin sergilediği tavırdan rahatsız olan çevrelerin demokrasi gemisini çok tehlikeli sulara sürükleme çabasına girdiklerini” savunan Yalçın, “Bahse konu çevrelerce 2019 Seçimleri üzerinde sürdürülen tartışmalarda, maksatlı bir ayrımcılıkla ‘Kürt seçmen’ tabiri kullanılmakta ve 2019 Seçimlerinde bu oyların belirleyici olacağı öne sürülmektedir. Millî mutabakat arayışının ürünü olan cumhur ittifakına zarar vermek için Kürt seçmeni kavramı üzerinden siyaset algısı yaratmak, hakikatte MHP düşmanlığının bir başka kripto versiyonudur. Türkiye’nin hemen her bölgesinde Kürt, Çerkez, Roman vb. kökenli vatandaşlarımız barış içinde ve kaynaşmış vaziyette yaşamaktadır. Türk seçmen kitlesi, bunların birlikteliğinden oluşmaktadır” dedi.

Irk üzerinden siyaset yapmak ateşle oynamaktır
 
“Seçmen yelpazesindeki ahenkli ve renkli birlikteliği prizma gibi kırmaya çalışan zihniyet, Türk milletinin bekasına değil; düşmanlarımızın emellerine hizmet etmektedir” diyen Yalçın’ın açıklamasında devamla şu ifadeler yer aldı: “Eski milletvekili Hasip Kaplan’ın eş başkan adaylığı konusundaki bölücü tutumu HDP tarafından bile kınanırken, ırk ve etnik köken üzerinden siyaset algısı oluşturma çabası ateşle oynamaktır. Güneydoğuda yaşayan Kürt kökenli vatandaşlarımız, öteden beri çeşitli siyasi partilere teveccüh göstermektedir. Onları partilerine ve ideolojilerine göre kesin çizgilerle ayrıştırabilecek bir bilimsel mekanizma yoktur.” 

Editör: TE Bilişim