Gazete Emek- Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Nazlı Ilıcak'a, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' ettiği gerekçesiyle yargılandığı davadan da 1 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

'FETÖ medya yapılanması' davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Nazlı Ilıcak'a, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda Cumhurbaşkanı aleyhinde yorumlar yaparak 'alenen hakarette bulunduğu' gerekçesiyle 1 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Ilıcak'ın 23 Şubat 2016 tarihinde Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakarette bulunduğu iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 53'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Nazlı Ilıcak cezaevinden SEGBİS ile bağlandı.

Ilıcak savunmasında, "Benim tweetim başkasına cevap niteliğinde yazılmıştır. Ben barış sürecine inanan bir kimseyim, barış sürecinde Selahattin Demirtaş'a 'katil' denmesi nedeniyle söz konusu tweeti attım. Twitter'da en fazla 145 vuruş ile yazı yazabildiğimiz için tüm düşüncemi aktarmam mümkün değildir. Ayrıca barış sürecini başlatan kişinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylemek istedim" dedi. Ilıcak, beraatini talep etti. 

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Nazlı Ilıcak'ı 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret' suçundan ertelemesiz 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.


Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim