Gazete Emek- Koronavirüs hastalığı nedeniyle Erbil'deki bir hastanede tedavi gören Osman Öcalan'ın bu sabah saat 04.30'da vefat ettiği duyuruldu.

Rudaw'daki habere göre Osman Öcalan bir süredir Erbil'de bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi görüyordu.

Osman Öcalan'ın Temmuz 2021’de geçirdiği beyin felci nedeniyle hareket kabiliyetini ve konuşma yetisini tamamen kaybettiği yönünde haberler çıkmış ancak ailesi tarafından yalanlanmıştı. 

Osman Öcalan'ın Kürdistan Bölgesi'nde toprağa verilmesi bekleniyor.

Ekonomistlerden Garanti Bankası'na ilişkin kritik uyarı


YEREL SEÇİM DÖNEMİNDE TRT'YE ÇIKARILMIŞTI

Osman Öcalan ismi son olarak 2019'daki yerel seçim döneminde TRT Kürdi’ye çıkarılması üzerine kamuoyu gündemine gelmişti. Osman Öcalan, yerel seçimler öncesi tartışma yaratan programa ilişkin şu açıklamayı yapmıştı: "TRT’den teklif geldi. Türkiye basınına yaklaşımım her zaman olumlu olmuştur. Başka kanal olsaydı, yine görüşürdüm. Devlet görevlilerinden herhangi bir teklif gelmedi. İmamoğlu meselesini muhabir sordu. İmamoğlu gündemdeydi. Acil bir sorun olarak görüşümü dile getirdim. Kısa bir süre önce bir Cumhurbaşkanı danışmanıyla görüştük. Uzun bir görüşme oldu. PKK başta olmak üzere yaşanan durumlarla ilgili görüştük."

MEHMET ÖCALAN: KARDEŞİMİN CENAZESİ TÜRKİYE'YE GETİRİLSİN

Ölüm haberini alan Şanlıurfa’daki kardeşi Mehmet Öcalan, "Uzun süredir Osman ile görüşmüyorduk. Ölümü nedeniyle üzüntü yaşıyoruz. Kardeşimizin cenazesinin Türkiye'ye getirilmesini bekliyoruz. Avukatlarımız aracılığıyla ağabeyime durum iletilecek ve ondan gelecek habere göre yol haritası çizeceğiz" dedi.Ölüm dedi.lüm haberini alan Şanlıurfa’daki kardeşi Mehmet Öcalan, "Uzun süredir Osman ile görüşmüyorduk. Ölümü nedeniyle üzüntü yaşıyoruz. Kardeşimizin cenazesinin Türkiye'ye getirilmesini bekliyoruz. Avukatlarımız aracılığıyla ağabeyime durum iletilecek ve ondan gelecek habere göre yol haritası çizeceğiz" dedi.

Yılmaz Özdil: HDP, seçmenine yalan söylemeyen tek partidir

İYİ PARTİ'DEN AKP VE TRT'YE ÇAĞRI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Öcalan'ın ölümü sonrası AKP'ye ve TRT'ye "baş sağlığı" mesajı yayımladı.

Usta, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Terörist Osman Öcalan ölmüş. TRT ve Ak Parti camiasına başsağlığı dilerim. Ateşi bol olsun!" ifadelerini kullandı.


 

Editör: TE Bilişim