Gazete Emek- AKP'ye verdiği destek nedeniyle TV kanallarının ilgi gösterdiği Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, FETÖ'cülerin 1996 yılında kendisini ziyaret ederek 'Gülen'le aynı fotoğraf karesinde yer almasını' istediğini ancak kendisinin reddettiğini ileri sürdü.

Perinçek ayrıca, kendisini ziyarete gelen heyeti reddetmesinin ardından Erol Mütercimler'in kendisini arayarak "Halbuki bu görüşme 5 milyon dolardan başlar" dediğini iddia etti.

Perinçek'in açıklamaları şu şekilde:

“1996 yılıydı. Beyoğlu’nda bulunan partimizin il merkezine geldiler. 5. katta kendilerini kabul ettim. 13 kişi olarak geldiler. Sohbetler ettikten sonra bana, Fethullah Gülen ile bir otel lobisinde buluşup, kamuoyuna ve basına bir fotoğraf karesi vermenin Türkiye’de barışa hizmet edeceğini belirttiler. Yaptıkları bu öneriyi mümkün değil diyerek reddettim. Bu konuşmaların ardından beni Erol Mütercimler aradı. 'Arkadaşlarımızın yaptığı öneriyi reddetmişsiniz. Halbuki böyle bir görüşme 5 milyon dolardan başlar’ dedi. Ben de '5 milyon dolar değil 5 milyar dahi verseniz kabul etmem' dedim.”

Editör: TE Bilişim