Gazete Emek-  Girdiği ölüm orucuna 323’üncü gününde ara vermesinin ardından kaldırıldığı hastanede dün vefat eden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazenin memleketi Kayseri’ye gönderilmesi öncesinde Gazi Mahallesi polis ablukasına alındı. Toplananlara gaz atan polis, cemevine zorla girerek cenazeyi götürdü.

Gökçek’in naaşı hastane morgundan alınıp dün Gazi Cemevi’ne getirilmişti. Cenazesinin Kayseri’ye gönderilmesi öncesinde Gökçek için yürüyüş yapılmak istenmesi nedeniyle cemevinin etrafı polis tarafından sarıldı. Cemevinin her iki girişine TOMA konumlandırılırken, çevredeki yollar polisler tarafından tutuldu.

Giriş ve çıkışları kapatılan cemevine sabahın erken saatlerinde gelen küçük bir grubun ve basın mensuplarının dışında kimsenin girmesine izin verilmedi. Cemevine gelen İbrahim Gökçek’in anne ve babasına polisin girişte GBT yapmak istemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Tepkiler üzerine Gökçek’in anne ve babası GBT yapılmadan cemevine geçti.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Gazi Mahallesi’ne gelerek polis yetkilileri ile görüştü. Kaya, kısa bir yürüyüş yapılacağını belirterek, engellemenin kaldırılmasını istedi. Polis yetkilileri, dün yapılan anmada “sosyal mesafe korunmadığı” gerekçesiyle bugün ki yürüyüşe izin vermeyeceklerini savundu.

Mahalle aralarında toplanıp cemevine girmek isteyenlere polis gaz bombaları attı. Halkın Hukuk Bürosu, Gökçek’in ailesinin ve Grup Yorum üyelerinin bulunduğu cemevine gaz atıldığını açıkladı.

GÖZALTINA ALINANLAR

Ardından polisler Gazi Cemevi içerisine girdi ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Halkın Hukuk Bürosu, cemevi morgunun kapısını kıran polislerin Gökçek’in cenazesini alıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla kaçırdığını açıkladı. Gökçek’in naaşının nereye götürüldüğü konusunda henüz bilgi edinilemedi. Grup Yorum üyeleri, avukatlar Seda Şaraldı, Didem Baydar Ünsal ve Doğa İncesu ile Fırat Kıl, Dilan Ekin, Sevda Kurban, Beyhan Gün, Baki Can İşık, Rıdvan Akbaş ve Bahar Ertürk’ün Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü açıklandı. Halkın Hukuk Bürosu sosyal medyadan “Gazi Karakolundaki 2 si çocuk toplam 26 kişiye sosyal mesafe kuralı ihlalinden dolayı 1000 er tl para ceza kestikten sonra serbest bırakacaklar” duyurusunda bulundu.

Gökçek’in cenazesi Tuzla’da bulunan Mehmetçik Vakfı Tesislerinde aile fertleri, Grup Yorum üyeleri ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından oluşan 10 kişilik bir gruba teslim edildi. Cenaze daha sonra buradan defnedilmek üzere Kayseri’ye doğru yola çıkarıldı.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim