Gazete Emek-  Irak Kürdistan Bölgesi'nin Başkent'i Erbil'de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren HDP eski milletvekili İbrahim Ayhan'ın cenazesi dün gece Siverek'e getirilmişti. Memleketinde toprağa verilecek olan Ayhan'ın cenazesine polis müdahalede bulundu.

Erbil'de yaşamını yitiren HDP’li eski milletvekili İbrahim Ayhan'ın cenaze töreninin polis tarafından engelleniyor. Memleketinde toprağa verilecek olan Ayhan'ın cenazesi dün gece Urfa'nın Siverek ilçesine getirilmişti. 

Erbil'de yaşamını yitiren HDP'li İbrahim Ayhan'ın dün gece Urfa'nın Siverek ilçesine getirilen cenazesi geniş kitlenin katılımıyla hastaneden alınarak mezarlığa götürüldü. DTK Başkanlık Divanı üyeleri, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık ile HDP milletvekilleri, Barış Anneleri, TJA üyeleri, HDP Urfa, Mardin, Şırnak, Diyarbakır, Mersin, Adana, Adıyaman, Antep il ve ilçe yöneticileri, STÖ temsilcileri, sanatçı Ferhat Tunç ve binlerce yurttaşın "Şehit Namirin" sloganıyla teslim aldığı cenaze, Ayhan'ın doğduğu eve doğru yola çıkarılan cenaze yüzlerce araçlık konvoyla mezarlığa götürüldü. Cenaze törenine katılanların omuzlarda taşıdığı cenazenin önü kısa süre polisler tarafından kesilirken toprağa verilme hazırlıklarının halen sürdüğü belirtildi.

'ERDOĞAN'IN ZULMÜNDEN GİTTİ'

Hastane önünde duygularını dile getiren Ayhan'ın eşi Rezan Ayhan, "İnsan evinde yemek yiyemiyor, kapı önüne çıkamıyor. Nasıl bir Başbakan, nasıl bir Cumhurbaşkanı var. Eline silah almadı ‘terör propagandası’ diyorlar, neyin terörü? Ne yaptı ki cezaevinde ateşe verdiniz, yakmaya çalıştınız. Yeter artık. Eşim o topraklara kaçmadı, dünyaya her şeyi anlatmaya gitti. Derin insandı, kitaptı, felsefeci idi. Herkes seviyordu. Suçumuz ne? TC. kimliği taşımamız mı, bu topraklarda doğmamız mı? Eşim sadece barış istedi" dedi.

Ayhan'ın annesi Zekiye Ayhan'ın "Erdoğan elim yakandadır. Erdoğan senin de yüreğin yansın. Ben bu gün ayakta duracağım. Bugün İbrahim için ellerim havada kalacak. Erdoğan'ın zulmünden oğlum gitti. Kimsenin haram lokmasını yemedi, kendi şerefi ve namusuyla yaşadı. Yoruldu, bu zulme kalbi dayanmadı" diyerek hastane önünde yaktığı ağıtlar duygusal anlara neden olurken, oluşan araç konvoyunun başındaki cenaze aracına Ayhan'ın büyük boy fotoğrafı asıldı.

CENAZE TÖRENİNDEN CANLI YAYIN

Yayın Özgürüz. org'dan alınmıştır

Törene katılan yurttaşlar Ayhan'ın resimlerini yakalarına astı. Yoğun güvenlik önlemleri altında cenaze yüzlerce araçlık konvoyla Siverek çarşı merkezinden aile evine doğru götürülüyor.

Cenaze, aile evinde alınacak helallikten sonra defin edilmek üzere Nato Mezarlığı'na götürülecek. 

Editör: TE Bilişim