Gazete Emek-  AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın, yarın görülecek duruşma öncesinde Urfa Adliyesi önünde "adalet" talebiyle başlattıkları oturma eylemi 3'üncü gününde devam ediyor.

Gün boyu adliye önünde oturma eyleminde olan anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Cumhuriyet Başsavcısı ile dava dosyasına ilişkin görüşme talepleri de reddedildi. Adliye önünde konuşan anne Şenyaşar, adalet istediklerini belirterek, “Ben hastayım. Kalbimde sorun var. Ayağım ağrıyor. Gözlerim görmüyor. Burada oturuyorum. Savcıya derdimizi anlatmak istiyoruz. Ama bizle görüşmek istemiyor. Ben burada oturmaya devam edeceğim. Ailemi öldürdüler. Çocuğumu cezaevine attılar. Bu nasıl adalet? Çocuklarımı hastanede katlettiler. Niye hastanedeki kayıtları çıkarmıyorlar? Niye bu katliamı yapanlar tutuklanmadı? Ben adalet istiyorum. Adalet sağlanıncaya kadar buradan kalkmayacağım” ifadelerini kullandı.

Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel ve baronun Kadın Hakları Merkezi de anne ve oğlunu ziyaret etti. Oturma eyleminde olan Şenyaşarları takip etmek isteyen gazetecilere ise, “Adliye içinde görüntü almak yasak” denilerek izin verilmedi.

Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, geçtiğimiz aralık ayında AK Parti Urfa il binası önünde oturma eylemi gerçekleştirdikleri sırada gözaltına alınmıştı.

'GEÇ GELEN ADALETE DE RAZIYIZ'

Aile adına açılan Twitter hesabından, "Biz geç gelen adalete de razıyız. Hastanede insanlık suçunu işleyenler bellidir ve serbest bir şekilde dolaşıyorlar. Ailemiz için adalet, herkes için adalet" açıklaması yapıldı.

NE OLMUŞTU?

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri öncesi 14 Haziran’da AK Partili vekil İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti esnasında korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine ait işyeri ve hastaneye uzanan saldırıları sonucu, Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar ile vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar ile birlikte toplam 8 kişi de yaralandı.

Saldırı sırasında yaralanan Fadıl Şenyaşar ve kardeşleri, tedavileri devam ederken gözaltına alındı ve sonrasında Fadıl Şenyaşar tutuklandı. Şenyaşar, halen Elazığ Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik odada tutuluyor. Olaydan 15 ay sonra 18 Eylül 2019’da AK Partili vekilin ağabeyi Enver Yıldız, 50 kişilik koruma ordusuyla geldiği Urfa Adliyesi’nde teslim olduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 Olaydan 18 ay sonra ise Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sadece işyerinde yaşananlara olaya ilişkin iddianame hazırlandı. İddianamede, Şenyaşar ailesine dönük asıl saldırının yaşandığı hastane boyutuna yer verilmedi. Yürüyerek gittiği Suruç Devlet Hastanesi’nde katledilen Hacı Esvet Şenyaşar’a ilişkin ise henüz bir yargılama yapılmış değil. İddianamede, tutuklu Fadıl Şenyaşar ve yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın da aralarında olduğu 13 kişiye, “öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama, mala zarar verme, ateşli silah bulundurma” gibi suçlamalar yöneltildi.

Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim