Gazete Emek- Vekilliği düşürülen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sabah saatlerinde Meclis’te yaptığı “Adalet Nöbeti” gerekçesiyle gözaltına alındı. Götürüldüğü Kavaklıdere Polis Karakolu’nda saatlerce tutulan Gergerlioğlu, iddia edilen “propaganda” suçu işlediği gerekçesiyle ifade verdi. Polisin gözaltı sırasında darp ve şiddeti uyguladığı yönündeki beyanları ifade tutanağına geçirilmeyen Gergerlioğlu, işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

HASTANE ÇIKIŞI AÇIKLAMA

29 Mayıs Hastanesine sağlık kontrolü için götürülen Gergerlioğlu, hastaneden çıktıktan sonra açıklama yaptı. Gergerlioğlu’nu HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Hişyar Özsoy, Hüseyin Kaçmaz, Erol Katırcıoğlu karşıladı. Gergerlioğlu hastane önünde yaptığı açıklamada, polisler tarafından darp edildiğini açıkladı. Kollarında, parmaklarında ve boynunda darp aldığını belirten Gergerlioğlu’nun kollarında sıyrıklar görüldü.

Sabah saatlerinde yaşanan gözaltı sürecini anlatan Gergerlioğlu, “Sabah ellerimi yıkadıktan sonra abdest aldım ve polislere dedim ki ‘sabah namazını kılayım, üstümü giyeyim, terlik vardı ayaklarımda, ondan sonra gideriz’ dedim. ‘Hayır olmaz’ dediler. Bunun üzerine karakolda kılarsın dediler. Karakola kadar vakit geçer dedim. Kabul etmediler. Hamle yapıp, koluma girerek, koşturmaya başladılar. Asansöre getirdiler. Çekiştirdiler beni, bu nedenle çeşitli yerlerimden darp aldım. Parmağımda bir tramva oldu. Polis otosuna bindirildik. Bunlar çok çirkin görüntüler” dedi.

‘TÜRKİYE ACİZLİKLERİNİ GÖRDÜ’

Gergerlioğlu, şöyle devam etti : “Bizim davamızın nasıl bir siyasi dava olduğunu biz her yerde anlatıyoruz. Herkes bunu biliyor. Uyduruk bir nedenle hakkımda bir ceza verildi. Sadece bir barış çağrısı yaptığımız haberi paylaştığımız için ve ardından yargılanmamın durması gerekirken, yargılamamı devam ettirdiler. Yargıyı da siyasal bir baskıyla çok olağandışı bir şekilde hızlandırdılar. Yine olmaması gereken bir şekilde anayasaya aykırı olarak meclis başkanı dönem sonunu bekleyebilecekken, AYM’yi bekleyebilecekken hemen bu kararı okuyarak hasmane tavrını göstermiş oldu. Şimdi biz şunu söylemek isteriz; bu milletin vekillerini böyle zorbalıkla Meclis’ten atmaya çalışabilirsiniz. Ama tüm Türkiye ve dünya sizin acizliğinizi görüyor.”

KİM BU SİVİL?

Kötü muamelenin karakolda devam ettiğini belirten Gergerlioğlu, “Daha sonra karakola gittiğimizde başka bir skandalla daha uğraştık. Sabah 7 de gittim ben karakola. Şimdi ancak serbest bırakıldım. Neden? Çünkü ifademize müdahale edildi. Olacak şey değil. Benim başıma gelenlerle ilgili anlattığım olaylar ifade tutanağından çıkarıldı. Biz bir tutanakla bunu eklemeye çalıştık. Sivil giyimli bir şahıs habire geldi memura müdahale etti. Kimdi bu sivil giyimli şahıs, bilemiyoruz. Kimsiniz dedik söylemedi. Ama sürekli gidip bir yerle konuşup sonra gelip memura müdahale etti 5-6 kez. Bana yapılan muamelenin ifade tutanağına geçmemesi için adeta 40 takla attılar. Bütün bunlar dünyada görülmüş vakalar değil. Bütün bunları topladığınız zaman bana ve partime yönelik çok hasmane bir tavrın olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

‘BAHÇELİ TWEET ATAR BİZ GÖZALTINA ALINIRIZ’

Kendisini darp edenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Gergerlioğlu, “Suç işlediler. Biz bu suçları uyduranları, beni gelip darp ederek gözaltına alanlar ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Ayrıca bir video ithamı var. Benden 4 yıl önce meclis koridorlarında vuku bulmuş bir olayı sanki 17 Mart günü vuku bulmuş gibi kamuoyuna yansıttılar. Yani resmi belgelerde sahtecilik yaptılar. Toplumu kandırmaya çalışıyorlar. Bizimle alakası olmayan 17 Mart günü genel kuruldan çıktığımız günle alakası olmayan bir görüntü bulmuşlar ve bununla bizi itham ediyorlar ve suç uyduruyorlar. Biz tüm bunlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Buna kim alet oldu. Savcı böyle bir suç uydurmuş ona tepeden gelen bir emirle uyduruldu. Bu emri kim verdi? Biz biliyoruz ki bu ülkeyi Bahçeli yönetiyor. Bahçeli bir tweet atar sabahleyin biz gözaltına alınırız. Ama şunu öğrendik ki ülkeyi Bahçeli yönetmekle kalmıyor. Millet Meclisi’ni de Bahçeli yönetiyor. Meclis Başkanı’na bir emir gelmiş oda buna alet olmuş. Ahlaksızca bir yalana alet olmuş. Yazıklar olsun! Ben bu milletin yine milletvekiliyim. Hiçbir uyduruk karar bizim vekilliğimizi düşüremez, partimize yönelik hiçbir uyduruk dava, meşru siyasetimizi gölgeleyemez” şeklinde konuştu.

NEWROZ MESAJI PAYLAŞTI

Milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından TBMM’de Adalet Nöbeti’ne başlayan ve bu sabah yaka paça gözaltına alınan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, serbest bırakılmasının ardından Newroz mesajı paylaştı.

“BİZ HALKLARIN VEKİLİYİZ”

Ankara’da Newroz alanına telefonla bağlanan Gergerlioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Değerli kardeşlerim, hepinize selam ve sevgiler… Gördüğünüz gibi kaç gündür, kaç aydır, bir orta oyunu izliyorsunuz. Halka hakikati söylemeye çalıştığımız için, yalan dolan bir mahkemeyle, meclis başkanıyla, karar okumasıyla vekilliğimiz güya elimizden alındı. Ama biz biliyoruz ki; biz milletin gönlündeki vekilleriz. Bütün bu toplumun kurtuluşu olan kardeşlik mesajlarını Meclis’te söylediğim gibi tekrar hatırlatıyorum… Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği… Newroz piroz be. Tüm bu kasvete rağmen, sizleri bizlerden, bizleri sizlerden kimse ayıramaz. Aramıza engeller, mahkemeler koyabilirler; ama bilin ki, biz halkların vekiliyiz.”

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim