Gazete Emek- Merkeze bağlı Üçkiraz Köyü’ndeki Cudi Dağı eteğinde, özel bir şirkete ait kömür ocağında, önceki gün saat 18.30 sıralarında göçük meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye sağlık görevlileri, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ocakta mahsur kaldığı belirlenen işçilerden 2 çocuk babası Hasan İnal'ı kurtarmak için çalışma başlatıldı. Çalışmalara katılmak üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca Hakkari'de görev yapan 11 kişilik özel ekip bölgeye sevk edildi. Bu ekip ve Şırnak’ta özel bir şirkete ait madencilerin yaptığı arama kurtarma çalışması sonunda bugün saat 04.30 sıralarında Hasan İnal’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Haberine göre madenden çıkarılan Hasan İnal'ın cesedi, yapılan incelemenin ardından Şırnak Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Buradaki otopsinin ardından da toprağa verilmek üzere Balveren beldesine gönderildi. 


GÖÇÜK ALTINDA OLAN MADENCİNİN AİLESİNİ GÖZALTINA ALMIŞLARDI

Öte yandan dün göçük altında olan İnal’ın Siirt'teki ailesi askerler tarafından eve düzenlenen baskında gözaltına alınmıştı. Hasan İnal’ın anne ve kardeşinin gözaltına alınması üzerine HDP Siirt Milletvekili Avukat Meral Danış Beştaş harekete geçmişti. Milletvekilinin avukatlar aracılığıyla yaptığı girişimin ardından Siirt Jandarma Komutanlığı’nda tutulan ailenin ifadesi alınarak serbest bırakıldı. İnal'ın kardeşi göçükten haberdar edilirken, anne Sarya İnal'a ise henüz olay konusunda bilgi verilmediği belirtilmişti.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre aile, HDP Siirt İl Örgütü tarafından ayarlanan araçla Şırnak'a götürülmüştü.

Kaynak: M.A

Editör: TE Bilişim