Gazete Emek- KONDA’nın yapmış olduğu Eylül ayı anketine göre Cumhur İttifakı’nın oyu yüzde 41,6’ya geriledi. Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ve İYİ Parti’nin toplam oyu, Eylül ayında yüzde 2,8 artarak yüzde 44,1 oldu. İyi Parti'nin Temmuz'da yüzde 15,7 olan oyu Eylül ayında yüzde 19,3'e çıktı.



CUMHUR İTTİFAKI

KONDA Eylül ayı kamuoyu anketine göre, AKP'nin Temmuz ayında yüzde 36,1 olan oy oranı Eylül ayında yüzde 32,7’ye indi. Cumhurbaşkanlığı seçimi göz önüne alındığında mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sonraki seçimi kazanmasını “olumsuz” olarak değerlendirenlerin oranı yüzde 64. MHP'nin oy oranı yüzde 8,9’a düşerken, Cumhur İttifakı’nın toplam oyu yüzde 41,6’ya kadar geriledi. Cumhur İttifakı’nın oyu Haziran'da yüzde 46,5’e Temmuz'da ise yüzde 45,4’e gerilemişti.

Hadi Özışık Erdoğan'ı 'öveyim' derken eline yüzüne bulaştırdı: Ya Mustafa sen bunları özellikle mi seçtin?



MİLLET İTTİFAKI

Temmuz ayında CHP’nin oy oranı yüzde 25,6 iken, İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 15,7’ydi. Eylül ayında CHP’nin oy oranı yüzde 24,8’e düştü, İYİ Parti’nin oy oranı ise yüzde 19,3’e çıktı. Yani Eylül ayında CHP’nin oy oranı yüzde 0,8 azalırken, İYİ Parti’nin oy oranı ise yüzde 3,6 arttı. Millet İttifakı göz önüne alındığında, Eylül ayında CHP ve İYİ Parti’nin toplam oyu yüzde 2,8 artış ile yüzde 44,1 oldu.

HDP

Eylül ayında HDP'nin oy oranı yüzde 11,7 olarak belirlendi. Temmuz ayında HDP’nin oy oranı yüzde 11,2 idi. Ankete göre Eylül ayında HDP’nin oy oranı yüzde 0,5 yükseldi.

DİĞER PARTİLER

Temmuz ayında Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi dâhil “diğer partiler”in toplam oyu yüzde 0,5 artarak ile yüzde 2,6’ya yükseldi.

Editör: TE Bilişim