Gazete Emek- Tam kapanmada uygulanacak olan içki yasağına ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hiçbir artı kısıtlama söz konusu değil. Kurallar aynı süre uzun.

 Dünyada da birçok kısıtlama var. İnanın İngiltere'den Fransa'ya kadar birçok örnek var. Biz bunları değerlendirerek bütün adımları attık" diye konuştu.

Soylu, NTV özel yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Tam kapanma döneminde muaf olacaklara ilişkin de konuşan Soylu, "Çalışma zorunluğu olanlar e-başvuruyla izin alabilecektir" dedi.

'OTEL REZERVASYONU OLANLAR PERŞEMBE GİDEBİLİR'

Otel rezervasyonunu tam kapanmadan önce alanların perşembe günü gidebileceğini aktaran Soylu, "Seyahat izin belgesini alanlar, onunla dönebilme imkanına sahip olurlar" şeklinde konuştu.

KRİPTO PARA SORUŞTURMASI: 2 MİLYAR DOLARLIK BİR BULGU SÖZ KONUSU DEĞİL

Kripto para borsalarında yaşanan skandallara ve yürütülen "Thodex" soruşturmasına ilişkin de konuşan Soylu, şunları söyledi:

"82 kişiye yönelik bir gözaltı kararı çıktı, 77 kişi gözaltına alındı, halen gözaltında olanlar var. Bu hadise ortaya çıkar çıkmaz bir kırmızı bülten kararını Adalet Bakanlığı'na iletti. Biz hemen Interpol'e ilettik, ertesi gün kırmızı bülten çıkarıldı. Arnavutluk İçişleri Bakanlığı ile görüştük. 4 ülkede ekiplerimiz çalışma yapıyor. soruşturma yürüyor.

Biz üniversite 4'teyken bir 3 arkadaş para piyasalarına merak sardık. Şirket kurduk, temel ve teknik analiz yapıyorduk. 93'e yaptım ve bıraktım. Para piyasalarıyla ilgili bir bilgim var. 2 milyar dolar haberi çıktı, bu büyük bir para. Para piyasalarıyla ilgilenenlerden bekledim bu büyük bir para olur mu demelerini. Arkadaşlarımızın şu ana kadar öğrendikleri 108 milyon dolarlık bir portföy var. İşlem hacmi ve portföy ayrı şeylerdir. Muhasebecisinden bilgisayarlarından bu bilgiyi çıkardık. 2 milyar dolarlık bir bulgu söz konusu değil."

Kaynak: BirGün 

Editör: TE Bilişim