Gazete Emek- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Semineri Kapanış Töreni"nde konuştu.


 

Konuşmasında HDP'yi "PKK'nın partisi" diyerek hedef alan Soylu, HDP'li yöneticilerin darbedildiğini söyleyip "Ellerine sağlık, iyi yaptılar" dedi.


 

Soylu HDP'yi suçladığı konuşmasında şu sözleri sarf etti:


 

"Yıllardır 'PKK'nın partisi' diyoruz alınmıyorlar, utanmıyorlar, itiraz da etmiyorlar. 'Hayır öyle değiliz' demiyorlar. Bilakis her platformda savunuyorlar. Hâlâ utanmadan Diyarbakır, Şırnak, Cizre sokaklarında geziyorlar. Hâlâ utanmadan PKK elebaşına özgürlük istiyorlar. Hâlâ utanmadan PKK için eleman istiyorlar. Çocukların dağa gitmesine aracılık ediyorlar. Ankara'da güya siyaset yapıyorlar, Mecliste el kaldırıyorlar. Ve bu katliamların, bu yaşananların biri için bile milletten, tarihten de özür dilemiyorlar. Siyasette yüzsüzlük ve utanmazlık abideleri."


 

"HDP'Lİ YÖNETİCİLERİ DARBETTİLER, ELLERİNE SAĞLIK, İYİ YAPTILAR"

Bir kız çocuğunu "HDP'li bir yönetici tarafından dağa kaçırılırken yakaladıklarını" iddia eden Soylu, şu sözleri sarf etti:


 

"Bir kız çocuğunu HDP'li bir yönetici tarafından dağa kaçırılırken yolda yakaladık. Anneleri, babaları da HDP binasına gittiler, onu kaçıran HDP'li yöneticileri orada darbettiler. Ellerine sağlık, iyi de yaptılar. Hani bir keresinde bir oh çekmiştim ya paralar PKK'ya gitmiyor diye, şimdi bir oh daha çekiyorum gençler PKK'ya gitmiyor diye."


 

Editör: TE Bilişim