Gazete Emek- Soylu, Bu kararın üretim ve tedarik zincirine zarar vermeyeceğini düşündük. Bu açıdan önemli bir karardır” dedi.

Yapılan eleştirileri kabul ettiğini söyleyen Soylu, “Bir buçuk-iki saatlik bir süreçte bazı kısıtlı bölgelerde bir yığılma oldu. Çok sınırlı sayıda bir birikme oldu. Doğrudur. Ben bunu öngörmedim. Tecrübem var. Ama yine de o saatteki bu çok sınırlı birikmenin büyük bir problem oluşturacağını düşünmüyorum. Zamanlaması açısından alınan karar, bakanlığımıza ait bir karardır. Bir kez daha söylüyorum: Eleştirileri de aldım kabul ettim. Hakaretleri de kabul ettim” dedi.

Yığılmanın yasağın devam edeceği endişeleri nedeniyle yaşandığını savunan Soylu, yasağın uzamayacağını bu gece 24:00 itibariyle sona ereceğini ifade etti.

“Vatandaşımız yasağın ilanihaye devam edeceğini düşünüyor. Sınırlı birikmenin nedeni budur. Ama şundan eminim: Nasıl bir yöntem izlersek izleyelim muhakkak bir risk olacaktı. Sonuçta o saatte sokağa çıkanların sayısı 250 bin-300 bin civarındadır. Sonuç olarak baktığımızda herkes evlerine çekildi. Gece saat 00.05 itibariyle bu başarıyla sağlandı. Sokaklarda kimse kalmadı.”

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim