Gazete Emek-  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP'li Şirin Ünal’ın evinde şüpheli bir şekilde ölen Nadir Kadirova soruşturmasıyla Emniyet’tin yanlış bilgi verdiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay imzasıyla CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesine 15 Haziran’da verilen yanıtta Emniyet Genel Müdürlüğü kaynak gösterilerek “Soru önergesinde bahsi geçen olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tahkikat devam etmektedir” ifadeleri yer almıştı. Oysa savcılık Kadirova’nın şüpheli ölümüne ilişkin 2 Mart’ta takipsizlik kararı vermişti.

Tanrıkulu’nun önergesine bu kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanıt verdi. Cumhuriyet’ten Sena Yaşar’ın haberine göre Soylu, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 3 Mart 2020 tarihinde ‘kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına’ dair karar verildiği ve kararın Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği’nce kesinleştiği ve bu durumda sehven yanlış bilgi verildiği anlaşılmıştır. Bu hataya neden olan ilgililer hakkında gerekli tahkikat tarafımdan başlatılmış olup sorumlular hakkında gereği en kısa sürede yapılacaktır” ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

AKP’li Şirin Ünal’ın evinde çalışan Nadira Kadirova, 23 Eylül 2019 tarihinde şüpheli şekilde ölmüştü. Kadirova’nın Ünal’ın silahıyla intihar ettiği ileri sürülmüştü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Kadirova’nın ölümüne “intihar” diyerek, bu durumu şöyle açıklamıştı: “Kadirova’nın, Şirin Ünal’a ait silahı ve bir adet mermiyi dolap içerisinden alarak sakladığı, olay günü odasının kapısını kilitleyerek söz konusu silahı kalp üzerine dayayıp bir el atış yapmak suretiyle intihar ettiği… Kadirova’yı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren ve intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi ya da kişilerin bulunmadığı anlaşılmıştır.”
Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’nün savcılığa gönderdiği ve “takipsizlik” kararına giren raporda ise “Olayda kullanılan silah üzerinde parmak izi tespit edilemediği” belirtilirken, Kriminal Polis Laboratuvarı raporunda ise Kadirova’nın elinde atış artıklarına rastlanmadığına işaret edilmişti.

Kaynak: duvar

Editör: TE Bilişim