Gazete Emek- Camiye dönüştürülen Ayasofya’nın ibadete açılış programına katılan eski Başbakan Tansu Çiller, evli olduğu kadına şiddet uyguladığına yönelik iddialarla gündeme gelen oğlu Mert Çiller’le ilgili açıklamalarda bulundu.

‘Yaşamını kadınların toplumda daha iyi bir yer edinebilmeleri için bir büyük uğraş vermeye adadığını’ öne süren Çiller, oğluyla ilgili iddialara ise “Algı operasyonu” ifadesiyle yanıt verdi. Çiller şunları söyledi:

“ALLAH’IN DA BİR HESABI VAR”

“Bunu kim yaparsa yapsın, kadına kalkan eli tutarım, müsaade etmem. Ancak bugün bir algı operasyonu da söz konusu. Bu algı operasyonunda çizilmek istenen bir imaj, çizilen bir resim var. Bunu Ömer adaletiyle dahi düşünsem, doğruyla ve hakikatle örtüşür bulmuyorum. Tabii herkes bir şey söyler. Herkesin de bir hesabı vardır. Ama Allah'ın da bir hesabı vardır. Zaman da daima doğrunun yanındadır. Yine öyle olacaktır. Ne olursa olsun çok üzgünüm. Aileler dağılmasın. Özellikle küçük çocuklar etkilenmesin, üzülmesin. Dolayısıyla gerçekten üzgünüm.”

Tansu Çiller'in oğlu Mert Çiller, evli olduğu Zeynep Çiller ile şiddet iddiası nedeniyle mahkemelik olmuştu. Kaburgaları kırılıncaya kadar dayak yediğini söyleyen Zeynep Çiller, Mert Çiller'e boşanma davası açarak çocuklarının velayetini istemişti.

ERDOĞAN’I DA KUTLADI

Çiller öte yandan Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ilgili de yorum yaptı.

"Bu heyecan, bugün bir vuslat günü olarak ortaya çıkıyor” diyen Çiller, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tabii ben bunun ne kadar güç olduğunu bilen bir geçmişten geliyorum. Çok büyük bir dirayet ve cesaret isteyen bir şeydir. Dolayısıyla bunu başaran bütün arkadaşlarımı canı gönülden kutlamak istiyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün buna emeği geçenleri ayrı ayrı, teker teker kutlamak isterim.”

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim