Gazete Emek-Sığınmacılara yönelik söylemlerle tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancılardan alınacak ücretlere dair fahiş artış önerileri kabul edildi. Bolu'da mülteciler, yabancı uyruklular yabancılarla evlenirken 100 bin lira nikah ücreti ödeyecek. Yabancıların su bedelleri ise dolar üzerinden hesaplanacak, metreküpü 2,5 dolar olacak.

Bolu Belediyesi Meclisinde bütçe görüşmelerinde, yabancıların yabancılarla evlenmesi halinde ödeyecekleri nikah ücreti 100 bin lira, suyun metreküpü ise yabancılar için 2,5 dolar olarak belirlendi.

Bolu Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. Toplantısı Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Özcan'ın yabancı uyruklu kişilere 10 kat daha pahalı su ücreti ile yabancı uyrukluların nikah ücretleri konusunda önceki toplantılarda gündeme getirdiği maddeler de kabul edildi.

Bütçe görüşmelerinde kabul edilen Fiyat-Tarife Cetveli'nde yabancı uyruklu kişilerin Bolu Belediyesine başvurarak evlenmesi halinde nikah ücreti 100 bin lira, suyun metreküpü ise 2,5 dolar olarak belirlendi.

MÜLTECİ DÜŞMANI TARİFELER MİLLET İTTİFAKI GRUBUNUN OYLARI İLE KABUL EDİLDİ

Fiyat-Tarife Cetveli, Cumhur İttifakı grubunun ret oylarına karşın Millet İttifakı grubunun oyları ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce gündeme getirdiği iki konunun Mecliste kabul edildiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim