Gazete Emek- Mardin Midyat ilçesi, Gelinkaya ve Söğütlü mahallelerinde 1 Ağustos 2015 tarihinde yola döşenen mayına basan 1 asker hayatını kaybederken, 7 asker de yaralanmıştı. Bu olaydan sonra bölgede önlem jandarma ekipleri, Mardin-Midyat karayolunda kimlik kontrolü yapmaya başladı.

2 Ağustos 2015’te, bir elektrik arızası onarımından dönen DEDAŞ teknisyenleri Muhammed Teker ve Abdullah Yıldırım’ın içinde bulunduğu araç jandarma tarafından kimlik kontrolü yapılmak üzere durduruldu.

Kimlik kontrolleri ve üst aramaları yapıldıktan sonra Muhammed Teker, kaçmaya başladı. Tarafsız Haber Ajansı’ndan Ferit Aslan’ın haberine göre Teker, jandarmanın yeleğine bir şey koymaya çalıştığını iddia ederek bunun üzerine ürktüğünü ve kaçmaya başladığını söyledi.

Teker, Uzman Çavuş Acar’ın açtığı ateşle vurularak yaralandı.

YÜZDE 68 ORANINDA İŞ GÖREMEZ RAPORU VERİLDİ

Sanık Uzman Çavuş Acar ise kendilerine bir araçta 2 terörist olduğunun söylendiğini ve aracı durdurduklarında Teker’in kaçtığını “dur” ihtarına ve uyarı ateşi açmasına rağmen durmadığını söyledi.


Aldığı kurşun yarası nedeniyle sol böbreği parçalanan ve ince bağırsağı hasar gören Teker ambulansla Midyat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Daha sonra Ankara’ya sevk edilen Teker’in, 1 ay süren yoğun bakım tedavisinde sol böbreği alındı, ince kalın bağırsağı hasar gördü. Muhammed Teker’e “yüzde 68 oranında iş göremez” raporu verildi.

MOBESE GÖRÜNTÜLERİ İLE UZMAN ÇAVUŞ’UN İFADELERİ ÇELİŞİYOR

Olaydan sonra başlatılan soruşturma sonucu 2 yıl sonra dava süreci başladı.Kovanların kriminal laboratuvarda incelenmesi sonucu Teker’i Uzman Çavuş İsmail Acar’ın vurduğu ortaya çıktı. “Zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması suretiyle kasten yaralanma” suçundan Midyat 2.Asliye Ceza Mahkemesinde açılan dava devam ederken, dava dosyasına giren MOBESE görüntüsüne göre araç durdurulduktan sonra Teker ve arkadaşı aşağıya indiriliyor. Üst araması ve kimlik kontrolü yapılıyor.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim