Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’daki görüşmenin ardından birlikte kameraların karşısına geçti. İki lider açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamaya başladı.

Trump, toplantının soru-cevap kısmında ikinci soruyu soracak gazeteciyi Erdoğan’ın seçmesini istedi. Erdoğan’ın Sabah yazarı Hilal Kaplan’ı tercih etmesi üzerine Trump’ın “Sadece dost canlısı gazeteciler lütfen, onlardan çok fazla yok zaten” demesi dikkat çekti.

Kaplan ise Trump’a, “Selefi Barack Obama’nın hatalı dış politikasının üstesinden gelmek gibi bir yükü olduğunu, bu hatalardan birinin YPG olduğunu” söyledi ve Erdoğan’la görüşmesinin ardından halen YPG liderlerinden Mazlum Kobani’ye Beyaz Saray davetinin geçerli olup olmadığını sordu.

Trump ise Kaplan’a cevabında Kobani ile ‘iyi bir görüşme’ gerçekleştirdiklerini ifade etti ve ABD’nin hem onunla hem Erdoğan’la ‘çok yakın çalıştığını’ belirtti.

Kendisine yöneltilen sorunun ardından bir soru da Erdoğan’a sormasını isteyen Trump, Kaplan’ın duraklamasının ardından da şunları söyledi:

“Haber yaptığınıza emin misiniz? O soruyla Türkiye için çalışmıyor musunuz?”

Trump’ın bu sözleri salonda gülüşmeler neden oldu.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim