Gazete Emek- AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) devlet içindeki kadrolaşma faaliyetlerinin açığa çıkmasının ardından bu kez de çalıntı marş ile gündeme geldi.

 

 

 

TÜGVA tanıtım videosunda kullanılan “Tügvalıyız Biz” marşının Grup Yorum’a ait “Özgürlük Tutkusu” türküsünden çalındığı ortaya çıktı.

 

Müziği kullanan Grup Aksiyon, şarkının sözlerini şöyle değiştirdi:

 

“Biz, biz, biz TÜGVA'lıyız biz,

 

Kutlu bir davaya sevdalıyız biz.

 

Biz, biz, biz TÜGVA'lıyız biz,

 

Ümmetin ümidi TÜGVA'lıyız biz.”

 

Dokuz8haber yazarı Nurullah Yıldız, TÜGVA'nın Grup Yorum türküsünden çalıntı marşının olduğunu duyurdu. Yıldız, “TÜGVA tanıtım videosunda kullanılan “Tügvalıyız Biz” marşının Grup Yorum’a ait “Özgürlük Tutkusu” türküsünden alındığı anlaşıldı...” ifadelerini kullandı.

 

ALBÜMDE YER ALIYOR

 

Grup Aksiyon'un Youtube kanalına 11 Eyl 2019'da yüklendiği görülen albümde 16 parça yer alıyor. TÜGVA MARŞI isimli şarkı 3. sırada.

 

 

KONSERLERİ YASAKLANDI ÜYELERİ TUTUKLANDI

 

AKP son yıllarda Grup Yorum’un konserlerini yasakladı, grup üyeleri tutuklandı.

 

7 Mayıs 2020’de Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, girdiği ölüm orucu sonucu hayatını kaybetmişti. “Bas gitarımı aldılar, kendimi ifade etmek için bedenimi enstrüman yaptım" demiş; beş yıl önce bir milyon kişiye konser veren bir gitarist iken beş grup arkadaşı ile bir anda "ödülle aranan terör listesine" eklendiklerini belirtmişti.

 

Grup Yorum’un bir diğer üyesi Helin Bölek de 3 Nisan 2020’de girdiği ölüm orucu sonucu hayatını kaybetmişti.


 

Editör: TE Bilişim