Gazete Emek- İstanbul'da bir haftadır süren 'Vicdan ve Adalet' nöbeti sona erdi. HDP'nin nöbeti Van'da devam edecek. 


İstanbul’un Kadıköy ilçesi Yoğurtçu Parkı’nda Salı günü başlayan Vicdan ve Adalet Nöbeti bugün sonlandı. 


HDP'lilerin etrafında koridor oluşturan polis, dışarıdan yürüyüşe katılımı engellemeye çalıştı. Vekilleri "HDP halktır halk burada" sloganıyla karşılayanlar, desteklerini alkış ve zılgıtlarla gösterdi. Bu sırada polis slogan atanlara biber gazı ve plastik mermiyle saldırdı. Ancak bu da yürüyüşü engelleyemedi. Saldırının ardından "Baskılar bizi yıldıramaz", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.


Yürüyüş sonunda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay, "Amed'le birlikte toplamda 13 günde büyük bir abluka ve kuşatma altında, polis baskısıyla vicdan ve adalet nöbeti tuttuk. Bu ülkede milyonlarca insanın vicdan ve adalet çığlığının yükseldiğini biliyoruz. Bir ülkede vicdan yoksa o zaman vicdanlara seslenilir. Biz bu yüzden vicdan ve adalet nöbetini gerçekleştirdik. Bizden korkuyorsunuz çünkü sizi iktidardan düşüren parti biziz. 7 Haziran'da sizi iktidardan düşürdük" dedi.


İktidarın adalet çığlığını ablukaya almak, kuşatmak, bitirmek istediğini bu yüzden eş genel başkanlarını, milletvekillerini, partilileri tutukladığını belirten Kemalbay, "Ama görüyorsunuz ki HDP bitmiyor. HDP, barış, demokrasi, adalet ve eşitlik mücadelesini sonuna kadar sürdürecek güçtedir" şeklinde konuştu.

NÖBET VAN'A UĞURLANDI

6 gün boyunca tüm baskılara rağmen nöbete katılanlara teşekkür eden Kemalbay, "Nöbetimizi Van'a uğurluyoruz. Van'daki nöbetimiz 1 hafta sürecek" dedi.

Kaynak: Evrensel
 

Editör: TE Bilişim