Gazete Emek- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın zeytinlikleri maden faaliyetlerine açan yönetmelik değişikliğine tepki gösterdi.

 

 

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Soyer, "Bakanlığın bugün yayınladığı vicdanları yaralayan yönetmelik ile zeytinliklerimiz madenciliğe açıldı. Zeytin ağaçlarına maden ocağı hançeri saplamak, geleceğimize ihanettir. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yürütmeyi durdurma davası açacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarım" dedi.

 

ZEYTİN AĞAÇLARINA ASLA DOKUNULMAMALIDIR

 

Komedyen Gökbakar Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Zeytinlik alanların madencilik faaliyetine açılması konusunda bugün çıkartılan yönetmeliğin tüm kalbimle karşısındayım. Zeytin ağaçları yaşamı simgeler. Zeytin dalı barış demektir. Zeytin ağaçlarına asla dokunulmamalıdır" ifadesini kullandı.

 

"ZEYTİNCİLİK KANUNUMUZ BİR YÖNETMELİK ARACILIĞIYLA BİR KEZ DAHA DEĞİNMEK İSTENİYOR"

 

Sektörün hiç bir şekilde görüşü alınmadan Zeyincilik kanununun bir yönetmelik aracılığıyla bir kez daha delinmek istendiğini söyleyen Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı (UZZK) Dr. Mustafa Tan, Bakanlık kararına tepki gösterdi.

 

Bloomberg HT'nin haberine göre Tan, kamuoyu ile paylaştığı açıklamada, 'Zeytincilik sektörümüz son anda bize ulaşan bu baskın yönetmelikle bir kez daha huzursuz edildi. Sektörümüzün hiç bir şekilde görüşü alınmadan Zeytincilik kanunumuz bir yönetmelik aracılığıyla bir kez daha delinmek isteniyor. Zeytin ağacımızı ve kanunumuzu hukuka karşı bu girişimlere karşı 25 yıldır TBMM’de tam yedi kez koruduk. Bu kez de koruyacak, bir kez daha hak yerini bulacak ve kazanacağız. Yargı süreci başlamadan yönetmeliği iptal ederek elinizi kutsal zeytin ağacından derhal çekin' çağrısında bulundu.

 

 

 

 

Sosyal medyadan gelen tepkilerin bazıları şu şekilde; 


 

Editör: TE Bilişim