Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 40 gün sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iade-i ziyarette bulunacak. CHP genel merkezinde gerçekleşecek görüşme saat 16.00’da gerçekleşecek. Erdoğan’ın oturacağı koltuğun arkasına Türk bayrağı ile Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan bayrak yerleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı protokol ekibinden yetkililerin de CHP Genel Merkezi'ne gelerek hazırlıkları yerinde gördüğü öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, en son 2006 yılında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ‘hayırlı olsun” ziyaretinde bulunmuştu. Erdoğan’ın yapacağı bu ziyaret 18 yıl aranın ardından CHP Genel Merkezi'ne yapacağı ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor.
Görüşmenin sonrasında ise kamuoyuna bilgilendirme yapılacağı belirtiliyor. Özel’in makam odasında yapılacak tek değişiklik ise her zamanki kabullerdeki Özel’in oturduğu koltuğun eşi Erdoğan için hazırlanacak. Erdoğan’ın Özgür Özel karşılayacak.

İKİ İSMİN NOT TUTMALARI BEKLENİYOR

Yapılacak ziyarette ilk görüşmedeki yer alan isimler bulunacak. Erdoğan’ın yanında AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Özel’in yanında ise CHP İstanbul Milletvekili ve eski büyükelçi Namık Tan olacak. İki ismin, ilk görüşmede de olduğu gibi konuşmaların kayda geçmesi adına not tutmaları bekleniyor.

BASININ KATLARA GİRİŞİNE İZİN VERİLMEYECEK

Erdoğan’ın CHP’ye yapacağı ziyarette geniş güvenlik önlemi alınacak. CHP Genel Merkezi'nin girişinde 600 kişilik salonun önü ve bahçenin bir kısmı basın için çalışma alanı olarak hazırlandı. Bu alanın dışında çalışmalara ve ziyaret esnasında basının katlara çıkmasına izin verilmeyecek. Basın mensupları kendileri için hazırlanan alanda ziyareti takip edecek.

Öte yandan aynı partili Özgür Özel’in makam odasında bulunan Gezi protestolarında ölenlerin fotoğraflarının da kaldırılmayacağını aktardı.
Ayrıca bugün gerçekleşecek ziyaretten dolayı CHP yarın grup toplantısını yapmayacak.

Son seçim anketi açıklandı: CHP ve AKP başa baş Son seçim anketi açıklandı: CHP ve AKP başa baş

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

Görüşmede iki liderin gündemi farklı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun zamandır dile getirdiği yeni anayasayı gündeme taşıması beklenirken, Özel’in gündeminde ise Gezi Davası, Kayyım uygulamaları, Emine Şenyaşar’ın durumu, Meclis gündemi, emekli ve asgari ücret zammı, gezi tutukluları, Can Atalay meselesi, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları, açıklanan hububat ve çay fiyatları, emekli ve çiftçilerin sorunları gibi konuları gündeme getirmesi bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Merkezi’nde olduğu süre boyunca cumhurbaşkanı protokolü uygulanacağı belirtildi.

Görüşmenin ardından Özel’in kurmaylarını bilgilendirmek adına MYK’yı toplaması bekleniyor.


Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: şilan