Gazete Emek- MHP lideri Bahçeli ise partisinin, 2 Ocak’ta Meclis’in olağanüstü toplanmasına ve Libya tezkeresine destek vereceğini duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda iktidarın izlediği dış politikayı eleştirdi.

“Bu dış politika Türkiye’ye yarar değil zarar getirir” diyen Kılıçdaroğlu, Libya’ya “İhvan kardeşliği” için gidildiğini savunarak, “Gerek Suriye, gerek Libya açısından izlenen dış politika Türkiye’ye yarar değil, zarar getirecektir” dedi.

CHP lideri, “Libya tezkeresinin TBMM’de oylanması sırasında askerimizin Libya’ya gönderilmesine ‘Evet’ demeyeceğiz. Askerimizin kanının Libya çöllerinde dökülmesini istemiyoruz” diye konuştu.

Sözlerini “Hangi gerekçe ile gidiyor? Hangi avantajlar sağlanacak Türkiye’ye?” şeklinde sorularla sürdüren Kılıçdaroğlu ayrıca iktidara şu önerilerde bulundu: “Türkiye, Libya’ya savaşmak için değil, Libya’daki tarafları barıştırmak, bölgeye barışı getirmek için gitmeli. İki tarafla da konuşmalı. Böyle bir rol üstlenmeli.”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “CHP Libya’ya asker gönderme tezkeresine sonuna kadar karşı duracaktır” demişti.

Editör: TE Bilişim