Gazete Emek- İstanbul'un Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan üç katlı bir bina, saat 08.45 sıralarında bilinmeyen bir sebeple çöktü.

Enkaz altında kalanların olduğu belirtildi.
İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipleri arama kurtarma çalışmalarına başladı. Bu arada, enkaz altındaki bir kişiye ulaşıldığı, bir kişiyle de iletişim kurulduğu öğrenildi.
VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada "02.06.2024 Pazar günü saat 08.40 sıralarında Küçükçekmece İlçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağın kesişim noktasında bulunan üç katlı bina çökmüştür. Olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

İKİSİ AĞIR YEDİ YARALI ÇIKARTILDI

Bölgeye gelen İstanbul Valisi Davut Gül, iki katta da ailelerin yaşadığı, binada toplam dokuz kişi olduğunu, ikisi ağır yedi kişinin yaralı olarak çıkarıldığını söyledi. Gül, 2 kişi için de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bilgisini paylaştı.

Öte yandan Gül, binanın 1988 yılında yapıldığını aktardı.

DEM Partili belediyelerden Erdoğan'a yanıt: Kayyumların borcunu ödüyoruz DEM Partili belediyelerden Erdoğan'a yanıt: Kayyumların borcunu ödüyoruz

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bu sabah İstanbul Küçükçekmece’de bir binada meydana gelen göçükte saat 09.35 itibariyle yedi yaralı olduğunu tespit ettik. Beş yaralı hastaneye nakledildi, iki kişi tedaviye ihtiyacı olmadığını belirttiler. Olay yerine 15 Ambulans ve 5 UMKE Timi görevlendirilmiştir. Olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: BİR KİŞİ ÖLDÜ

Kurtarma çalışmaları devam ederken İstanbul Valiliği bir kişinin öldüğünü açıkladı. Açıklamada "Çöken binada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştır. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılmış olup, enkazda kalan son kişiyi de kurtarma çalışmaları devam etmektedir" denildi.

BİNANIN ÇÖKMEDEN ÖNCEKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan binanın çökmeden önceki fotoğrafları ortaya çıktı.

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: şilan