Gazete Emek-Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün 23 Şubat’ta Bursa'nın Gemlik ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin yeni bir değerlendirmede bulundu.

Ormanda bulunan kemiklerin DNA’sı Korhan Berzeg ile eşleşti Ormanda bulunan kemiklerin DNA’sı Korhan Berzeg ile eşleşti

Buranın 7 üstü depremlere dayanamayacağını belirten Naci Görür, X hesabından şu mesajı paylaştı:

“Arkadaşlar Gemlik hakkında sürekli görüş almak istiyorlar. Gemliğin konumu iyi değil. Gemlik Fayı üzerinde. Bu fay İznik ve Geyve Fayının devamı. Kuzey Anadolu Fayının Güney Kolunu oluşturuyor. Yapılan bazı çalışmalara göre 1999 depremlerinden sonra güney kolun enerjisi belirli bir miktar boşaltıldı. Ama buna rağmen Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz. Hem fayın üzerinde hem de kötü bir zemin üzerinde. Gemlik’te yeni imar ve iskan verilmemeli ve yapılar çevresindeki yüksek alanlara kaydırılarak özel inşaat ve mimari tekniklerle yapılmalıdır.”

Görür, depremden bir gün sonra yaptığı paylaşımında ise şu ifadeleri kullanmıştı: "Gemlik Bursa’da da 4,0 deprem meydana geldi. Deprem KAF’ın güney kolu, Gemlik Fayı üzerinde. Bu fay yavaş stres biriktiriyor. Son deprem 1857 yılında."

ÇANAKKALE DEPREMİ

AFAD, bugün Çanakkale'nin Biga ilçesinde 4,6 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Görür, Gemlik fayı hakkındaki açıklamasını bu depremden yaklaşık 20 dakika önce yaptı.






 

Kaynak: Birgün 

Editör: şilan